AMERIČKI STANDARD

GMC Cyclone, zanimljivi V6 pickup iz devedesetih, traži novog vlasnika

GMC Cyclone jedan je od zanimljivijih GMC modela, a sada traži novog vlasnika…

U moru pickupova koji su predstavljeni prije 30 godina, ističe se i GMC Cyclone. Konkretni primjerak proizveden je 1991. godine, a i dan danas je izuzetno tražena roba u SAD-u. Kako ne bi i bio, kad uspješno uklapa praktičnost s performansama.

Ispod poklopca motora krije se 4.3 turbobenzinski V6 motor sa 280 KS i 475 Nm. Doduše, konkretni je primjerak zahvaljujući modificiranom turbopunjaču te velikom međuhladnjaku ipak nešto snažniji, a vlasnik u oglasu nije želio otkriti o kakvoj je brojci riječ. Cyclone broji prijeđenih 188.936 kilometara, a ima par oštećenja na karoseriji, što je i normalno budući da je riječ o vozilu starom 30 godina. Tu je i modificirani ispušni sustav koji dodatno upotpunjuje priču.

Interijer je u klasičnoj GMC maniri iz tog doba, obilje tvrde plastike. Međutim, profilirana sjedala načinjena od brušene kože itekako popravljaju dojam. Vlasnik je svoje vozilo redovito održavao, što mogu potvrditi i računi te potpuna servisna evidencija. Ova ponuda putem stranice Cars&Bids traje još tri dana, a cijena trenutno iznosi oko 16 tisuća dolara. Nema sumnje, netko će već pronaći potencijal u ovom moćnom ‘sleeperu’.

Foto: Cars & Bids

Autor: Juraj Kamber Grahovac

Autor

Preporučeni sadržaj