AUTO.-MOTO SPORT

Goodyear u punoj pripravnosti za početak prvenstva touring automobila WTCR

Protekli vikend na belgijskoj stazi Zolder započela je nova sezona Svjetskoga kupa FIA za touring automobile (FIA World Touring Car Cup).

Goodyear će kao ekskluzivni dobavljač guma, koji je i službeni partner prvenstva, svojim trkaćim gumama Eagle F1 SuperSport opremiti sve natjecateljske ekipe. One mogu očekivati divlji tempo jer će se svih 16 utrka te prestižne natjecateljske serije održati tijekom sljedeća dva mjeseca.

Nakon ljetnog zagrijavanja na virtualnom prvenstvu WTCR 12. i 13. rujna na trkalištu Zolder motori touring automobila ponovno će zabrujati i uživo.

U ovogodišnjoj sezoni ulogu ekskluzivnoga dobavljača guma preuzeo je Goodyear, koji je sklapanjem dugogodišnjeg ugovora dodatno učvrstio svoj položaj u svijetu motosporta.

Utrka povodom otvaranja prvenstva ujedno je i prvi natjecateljski nastup Goodyearovih guma Eagle F1 SuperSport na touring utrkama iz samoga svjetskoga vrha.

Sve ekipe natječu se po suhome vremenu na glatkim trkaćim gumama Eagle F1 SuperSport s jednom jedinom specifikacijom, a bit će im dostupna i specifikacija za kišu.

U Goodyearu su objasnili da je razvoj te izuzetno svestrane smjese za gume iziskivao jako puno truda jer su morali gumi osigurati da se može nositi s tako širokim spektrom uvjeta na raznovrsnim stazama WTCR i s razlikama u automobilima koji se natječu. Na prvenstvu naime sudjeluje čak sedam proizvođača – Hyundai, Honda, CUPRA, Lynk & Co, Audi, Renault i Alfa Romeo.

Odluka da se umjesto brojnih smjesa upotrebljava samo jedna specifikacija vrlo je važna jer su utrke WTCR sprintovi s velikom brzinom, bez zamjene guma tijekom utrke. Također su osjetno smanjeni troškovi i količina tereta za transport, što je važno za svjetsku seriju kakva je WTCR.

Zbog prilagodbe aktualnim uvjetima ovogodišnja sezona odvijat će se na samo šest europskih trkaćih staza, a kalendar događanja bit će znatno natrpaniji. Nakon otvaranja u Belgiji natjecateljska karavana seli se u njemački Nürburgring, slovački Slovakiaring, mađarski Hungaroring i španjolski Aragón. Završno događanje sezone održat će se 14. i 15. studenoga na talijanskome trkalištu Adria.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin