MANJA POTROŠNJA ZAGARANTIRANA

Google karte od sad imaju novu opciju, odabir rute za najbolju ekonomičnost vozila

Najnoviji dodatak u aplikaciji Google karte prikazuje procjene ekonomičnosti potrošnje goriva ili energije na nekim rutama na temelju vrste motora vašeg vozila. 

Svi korisnici pamtenih telefona danas ovu aplikaciju barem jednom u periodu od nekoliko dana upale. Tako da vjerujemo da ste dobro upoznati u njihove opcije i mogućnosti. Najnovija značajka je zapravo dodatak dosadašnjim opcijama. Dakle, ako je značajka za ekonomičnost uključena, karte upotrebljavaju rutu gdje potrošnja goriva ili energije uz druge čimbenike, naravno prateći i promet u stvarnom vremenu i uvjeti na cesti, kako bi odabrale najbolju rutu. Tako će, osim što pokazuju najbržu rutu, prikazati i najekonomičniju, čak i ako nije ista.

Foto: Screenshot

Ako isključite tu značajku, uvijek ćete dobiti najbržu rutu, a Karte neće uzeti u obzir ekonomičnost potrošnje goriva ili energije za preporuke ruta. Međutim, procjene ekonomičnosti potrošnje goriva ili energije (na temelju vrste motora) i zeleni list i dalje se prikazuju kako bi se istaknula ruta s najekonomičnijom potrošnjom goriva ili energije među svim alternativama.

Prijedlog rute za najekonomičniju potrošnju goriva može se razlikovati ovisno o vrsti motora. Na primjer, relativna prednost ekonomičnosti potrošnje dizelskih vozila uglavnom je najveća u vožnji autocestom. Hibridna i električna vozila obično pružaju progresivno veću ekonomičnost u vožnjama s čestim zaustavljanjima i kretanjima u gradskim i brdovitim okruženjima u kojima mogu uvelike upotrebljavati regenerativno kočenje i koristiti njegove prednosti.

Foto: Screenshot

Autor