11. GENERACIJA PO REDU, ZA NOVE USPJEHE

Honda Civic Hatchback (2022.), nakon limuzine sad stiže jednako uvjerljiva i kompaktna verzija

Japanski model kroz desetljeća se etablirao kao pravi trademark marke…

Honda je i službeno otkrila novi Civic Hatchback, najnoviji dodatak potpuno novoj liniji Civic 11. generacije. Nadovezujući se na Civic limuzinu 2022. godine koja je početkom ovog mjeseca stigla, najzabavniji Civic Hatchback ikad kombinira upečatljiv, europski nadahnut vanjski stil i svestranost s pet vrata s još sportskijim iskustvom vožnje. Dostupan s 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, Civic Hatchback dizajniran je da zadovolji potrebe mladih, aktivnih kupaca. Prvi će se put proizvoditi u SAD-u, a proizvodnja će početi kasnije ove godine u Hondinom pogonu u Greensburgu, u Indiani.

Za europski kontinent Civic će dolaziti samo kao hibrid, dok će u Americi biti dostupna sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, s atmosferskim 2,0-litrenim (158 KS) i 1,5-litrenim turbo motorom (180 KS). No, nekako mislimo kako će tamošnji kupci najprije gledati u smjeru automstskog CVT mjenjača.

Civic će biti dostupan u osam boja, uključujući dvije nove – plavu Boost Blue Pearl i sivu Smokey Mauve Pearl, koje otkrivaju da Civic cilja na mlađu klijentelu.

Nova generacija popularnog modela donosi i iznimno napredan tehnološki pristup, uključujući novi standardni Honda Sensing paket sigurnosnih tehnologija i pomoćnih tehnologija s kamerom. Tu je sad još bolji multimedijski zaslon osjetljiv na dodir u boji od 9 inča, vrhunski zvučni sustav Bose i 10,2-inčni potpuno digitalni virtualni zaslon instrumenata. Pored svega toga, Honda je i dalje orijentirana samo i isključivo na vožnju. U tome je već generacijama možda i najbolja u klasi.

Foto: Honda

Autor

Preporučeni sadržaj