UTRKA UBRZANJA

Hot-hatch kraljevi stali na crtu – koji je brži?

-

Ekipa iz CarWow-a odlučila je na crtu staviti najtraženije hot-hatch automobile današnjice…

Mercedes-Benz AMG A45 S ispod poklopca motora krije novi 2,0-litreni turbobenzinski motor koji ispucava nevjerojatnih 420 KS i 500 Nm okretnog momenta. Ovaj je motor ujedno i najsnažniji dvolitraš trenutno u prodaji. Uparen je sa osmerostupanjskim automatskim mjenjačem i 4MATIC pogonom na sva četiri kotača.

Pored njega stoji BMW M2 Competition koji iz rednog 3,0-litrenog šestaka ispucava 410 KS i 550 Nm okretnog momenta. Za prijenos snage zadužen je sedmerostupanjski automatski mjenjač, a ovo je jedini automobil u utrci s pogonom na stražnje kotače. No, krije neke zanimljive detalje poput karbonskog poklopca motora.

Tu su i dva predstavnika V.A.G. grupacije; Audi RS3 te VW Golf R. Audi raspolaže sa 2,5-litrenim motorom ispucava 400 KS i 480 Nm okretnog momenta. Zahvaljujući DSG mjenjaču i čuvenom Quattro pogonu, snaga se isporučuje instantno. Za kraj, tu je i “najslabiji” automobil, Volkswagen Golf R.

Golf ima već dobro poznati 2,0-litreni turbobenzinski motor sa 300 KS i 400 Nm okretnog momenta. Za brze izmjene brzina također je zadužen DSG mjenjač a za dobar “grip” tu je i 4Motion pogon na sva četiri kotača.

Dakle, njemački dvoboj premium hot-hatcheva je pred vama, a koji je brži, pogledajte u videu.

 

Autor