PROTIV VOZAČA SU PODIGNUTE OPTUŽNICE

Hrvatska carinska služba proteklih je dana imala dva značajna ulova, domišljatost vozača nije prošlo

Na graničnom prijelazu Bajakovo ovlašteni carinski službenici zaplijenili su 39.000 komada cigareta skrivenih u osobnom vozilu stranih registarskih oznaka, s druge strane i u  Zagrebu je uhvaćen jedno vozilo koje je prevozilo sitno rezani duhan…

20. ožujka 2022. pregledom osobnog vozila austrijski registarskih oznaka, pronađeno je ukupno 39.000 komada raznih vrsta cigareta.

Protiv fizičke osobe, državljanina Republike Srbije, podnesena je kaznena prijava zbog počinjenja kaznenog dijela iz članka 257. Kaznenog zakona – izbjegavanje carinskog nadzora.

Cigarete su bile skrivene u krovu automobila, u dograđenom prostoru bočnih dijelova rezervnog kotača, zadnjeg odbojnika i u dograđenom prostoru spremnika goriva. Izvršen je obračun trošarine u iznosu od 38.176 kn, a roba koja je predmet kaznene prijave i vozilo, privremeno su oduzeti. Osumnjičeni je predan na daljnje postupanje policijskim službenicima na graničnom prijelazu Bajakovo.

Drugi slučaj odvio se u Zagrebu 21. ožujka. Carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Zagreb pregledom osobnog vozila na području grada Zagreba uz uporabu službenog psa pronašli su nelegalni sitno rezani duhan i cigarete. Pronašli su 16 kilograma sitno rezanog duhana i 30 „šteka“ (6000 komada) cigareta.

Protiv osumnjičenika iz Zagreba nadležnom državnom odvjetništvu bit će podnesena kaznena prijava, a Područnom carinskom uredu Zagreb bit će podnesen zahtjev za naknadni obračun i naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 20.648 kuna.

Izvor/foto: carina.gov.hr