ELEKTRIČNIH 641 KS

Hyundai IONIQ 5 N stiže na legendarni Pikes Peak

Foto: Hyundai

Hyundai je potvrdio dolazak na 102. utrku Pikes Peak International Hill Climb (PPIHC) 23. lipnja 2024.

Dva primjerka IONIQ 5 N od 641 konjske snage automobili stižu s ciljem obaranja rekorda u kategoriji serijski automobila.

“Vraćamo se na planinu jači nego što smo je napustili, s vodećim električnim SUV modelom – IONIQ 5 N. Hyundai ima povijest dokazivanja novih tehnologija i proizvoda na Pikes Peaku koja seže sve do 1992. Serijski IONIQ 5 N pokazat će što kupci mogu očekivati od svojih vozila.” – rekao je Do Wartenberga, voditelj N odjela i motosporta.

Vozači prijavljeni za ovaj izazov u IONIQ 5 N su Paul Dallenbach i Ron Zaras. Dallenbach je jedanaestostruki pobjednik PPIHC-a i postavio je ukupni rekord 1993. Zaras je novak u PPIHC-u i najnoviji član tima. Zaras, medijska ličnost i bivši izvršni direktor Hoonigana.

Foto: Hyundai

“Kao cjeloživotni obožavatelj rallyja, Pikes Peak International Hill Climb bio je događaj na popisu za sudjelovanje od prvog puta kada sam gledao film ‘Climb Dance’ na 56k internetskoj vezi. Dakle, natjecati se ovdje po prvi put u IONIQ 5 N – uz podršku izvrsne ekipe u Hyundaiju – nevjerojatna je to čast. Oduševljen sam što mogu podijeliti svoje putovanje od mladog gledatelja do prvog natjecatelja na tom putu; koliko god taj put bio izazovan.” nije skrivao uzbuđenje novak Ron Zaras.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo