NOVI PREDSJEDNIK GRUPACIJE HYUNDAI-KIA

Hyundai-Kia grupacija ima novog predsjednika grupacije, Euisun Chung preuzeo vodstvo

-

Poslovna grupacija Hyundai Motor Group nedavno je priopćila da je Euisun Chung, dosadašnji izvršni potpredsjednik Grupacije, postao predsjednik…

Grupacija će pod vodstvom Euisuna Chunga, koji je bio predsjednik Kia Motors od 2005. do 2009. godine, otvoriti novo poglavlje u svojoj povijesti. Prihvaćanjem vizije ‘Zajedno za bolju budućnost’ razvijat će i stjecati ključne tehnologije kao i kapacitet za prevladavanje tržišnih nesigurnosti, uključujući i COVID-19.

Prilikom stupanja na novi položaj, Euisun Chung je predstavio buduće usmjerenje Grupacije koje će biti fokusirano na stranke, čovječanstvo, budućnost, i društveni doprinos. “Svi naši ciljevi i napori moraju biti usmjereni ka klijentu. Prvi korak do zadovoljstva klijenta je da mu odličnom kvalitetom naših proizvoda i usluga omogućimo da se fokusira na svoj život,” rekao je novi predsjednik Chung. U proteklim godinama Chung je naglašavao pristup usmjeren ka klijentu i njegovom zadovoljstvu, a taj koncept zamišljen je šire – na cijelo čovječanstvo.

“S ciljem omogućavanja slobodnog kretanja i blagostanja čovječanstva razvijat ćemo najinovativnije i najpouzdanije tehnologije autonomne vožnje s kojima ćemo omogućiti potpuno novo iskustvo mobilnosti,” rekao je novi predsjednik. Chung je voditelj preobrazbe Grupacije od proizvođača automobila do pružatelja rješenja mobilnosti. Grupacija će ponuditi rješenja za mobilnost koja će biti prilagođena životnom stilu klijenata i omogućiti joj liderski položaj na tržištu na različitim područjima, kao što su npr. autonomna vožnja, elektrifikacija, vodikove gorive ćelije, robotika i urbana zračna mobilnost (UAM – Urban Air Mobility).

Grupacija je zajedno s kompanijom Aptiv nedavno osnovala Motional Inc. koji će razvijati najnoviju tehnologiju za potpunu autonomnu vožnju. Grupacija i inače surađuje s brojnim globalnim partnerima u pružanju rješenja mobilnosti koja će zadovoljiti različite potrebe klijenata širom svijeta. Euisun Chung vjeruje u razvoj i upotrebu vodikove energije i najavljuje rast vodikovog ekosustava s masovnom upotrebom tehnologije vodikovih gorivih ćelija ne samo u automobilima.

Predsjednik Chung je naglasio i značaj društvene pomoći zajednicama u kojima posluje Grupacija, a koje se odražavaju u vidu njene dugotrajne posvećenosti zajednicama i budućim generacijama. “Hyundai Motor Group želi postati kompanija koja će realizirati snove čovječanstva o sigurnom i slobodnom kretanju i životu u miru, ali ujedno biti i kompanija koja dijeli plodove svog rada s klijentima širom svijeta.” Preobrazba Grupacije događa se i interno, s naglaskom na prilagodljivosti i okretnosti karakterističnoj za tehnološke kompanije. Pod Euisunovim vodstvom Grupacija će osnažiti svoje napore usmjerene u zdraviju korporativnu kulturu koje će realizirati opunomoćenjem svojih zaposlenika i jačanjem vodoravne komunikacije.

Chung je u zadnje dvije godine kao izvršni potpredsjednik postao poznat po svojoj inovativnoj viziji i uspješnom vođenju Grupacije. Kao predsjednik poboljšao je poslovanje Kije na rekordnu razinu, ostvario rast Hyundaija tijekom globalne financijske krize i kao potpredsjednik uspješno lansirao luksuzni brend Genesis.

Mong-Koo Chung, novi počasni predsjednik Grupacije, poznat je po dostignuću u napretku globalne automobilske industrije, zbog čega je ove godine primljen u Automobilsku kuću slavnih (Automotive Hall of Fame in 2020). Korporaciju Kia Motors je u Grupaciju uključio tijekom azijske financijske krize krajem 90-ih i napravio od nje globalno uspješan automobilski brend. Također je preobrazbom kompanija Hyundai i Kia pozicionirao Južnu Koreju među vodeće zemlje automobilske industrije.

Ključ do uspjeha grupacije Hyundai-Kia bila je njegova odluka da na prvo mjesto prioriteta postavi izradu kvalitetnih vozila. Počasni predsjednik Chung je u svim tvornicama širom svijeta postavio standardizirane sustave za omogućavanje proizvodnje visokokvalitetnih vozila Hyundai i Kia, a pored toga za vrijeme njegovog mandata izgrađen je jedan od najvećih centara za istraživanja i razvoj na svijetu što je unaprijedilo njihovu konkurentnost.

Počasni predsjednik Chung uveo je i novu paradigmu održivog upravljanja, kada je u Grupaciju integrirao željezaru Hyundai Steel Co., što je doprinijelo maksimalnom iskorištavanju sinergija unutar Grupacije. Time su kao prvi na svijetu uspostavili poslovni sustav kruženja izvora.

Euisun Chung na novom položaju nastavlja obiteljsku tradiciju, jer je njegov djed Juyung Chung bio osnivač Hyundaija, a otac Mong-Koo Chung je gore navedeni počasni predsjednik Grupacije.

Autor