EKOLOGIJA PRIJE SVEGA

IVECO S-WAY LNG ide u veliku isporuku, čak 65 kamiona za litavskog prijevoznika Vlantani

-

Vlantana je odabrala IVECO S-WAY LNG kako bi upotpunila svoju flotu ekološki prihvatljivih vozila na prirodni plin. Predanost tvrtke održivom prometu proteže se na planove za izgradnju prve punionice prirodnog plina u Litvi u njezinim prostorijama.

Iveco je odradio isporuku 65 kamiona Iveco S-WAY Gas u LNG verziji transportnom operateru Vlantana. Tvrtka, koja ima vozni park od 1650 vozila, novim vozilima značajno proširuje svoj plinski vozni park. Odabrao je Iveco plinske kamione zbog njihove ekološke učinkovitosti kada rade na LNG ili Bio-LNG.

Osnivač Vlantane Vladas Stončius prilikom preuzimanja naglasio je: „Vlantanina odluka da dio naše flote pretvori na plin s kamionima IVECO S-WAY LNG dokaz je naše vjere u održiva i ekološki prihvatljiva rješenja, kao i u operativne i financijske prednosti plina. Svoje povjerenje dali smo marki Iveco u našem izboru vozila za pružanje usluga zelenog prijevoza našim klijentima. S našim vozilima Iveco S-WAY LNG uživat ćemo u svim prednostima uistinu održivog i učinkovitog transportnog rješenja s najboljim ukupnim troškovima vlasništva u klasi.”

Kupnja Iveco S-WAY LNG kamiona dio je Vlantanine dugoročne strategije, koja ima snažan fokus na okoliš. U svojoj predanosti isporuci zelenog transporta, tvrtka preuzima vodstvo u Litvi, počevši pretvarati svoju flotu na plinski pogon rano, prije postojanja mreže za punjenje goriva u zemlji. Također planirano je investiranje u punionicu prirodnog plina u njihovim prostorijama u blizini Klaipède, blizu glavne litvanske autoceste, a to će biti prva stanica u zemlji.

U prvoj fazi, Vlantana će koristiti nove kamione Iveco S-WAY LNG na europskim rutama gdje postoji distribucijska mreža. Zeleni dogovor Europske unije usmjerava snažan fokus na održiva prometna rješenja u svojim državama članicama, gdje broj benzinskih postaja brzo raste i već pokriva glavne prometne koridore.

Iveco S-WAY LNG je neprikosnoveni lider u održivom transportu na velike udaljenosti. Ovi kamioni omogućit će Vlantani isporuku logističkih rješenja s dramatično nižim emisijama čestica i NO2 u usporedbi s dizelskim motorom. Treba naglasiti, kada rade na biometan, to je 95% manje CO2. Uz svoje ekološke prednosti, Iveco S-WAY LNG kamioni također pružaju najbolju autonomiju goriva u klasi do 1600 km, učinkovitost bez kompromisa u svakoj misiji, značajne uštede uz TCO znatno niži od ekvivalentnog dizel kamiona i vrhunsko iskustvo vožnje.

Foto: Iveco

Autor