REDIZAJN

Jaguar F-Type – suptilnim redizajnom spreman za novu tržišnu borbu

Jaguar F-Type zategnuo je bore i postao agresivniji ali i elegantniji…

Okosnica dizajna i dalje je ostala nepromijenjena. Upečatljiva prednja maska obogaćena je novim LED svjetlosnim grupama koje su sad drukčijeg, horizontalnijeg dizajna dok su stražnja svjetla preuzeta s električnog I-Pace modela. Stražnji kraj krase četiri završetka ispušnih cijevi te novi difuzor.

U unutrašnjosti, novi F-Type također nudi više tehnologija usmjerenih prema vozaču, uključujući 12,3-inčni TFT virtualni kokpit, Touch Pro infotainment sustav i Smartphone Pack sa Apple CarPlay® i Android Auto podrškom.Također, za ažuriranje karte navigacijskog sustava moguće je koristiti “over-the-air” funkcionalnost što u prijevodu znači da se buduća ažuriranja softvera mogu izvršavati po želji kupca bez potrebe ovlaštenog servisa. Dva vrhunska zvučna sustava Meridian nude novo iskustvo u reprodukciji zvuka, no uz gromoglasni V8 motor, sumnjamo kako će pravim entuzijastima glazba biti prioritet.

U ponudi su tri motora : “osnovni” četvorocilindrični turbo benzinac koji ispucava 300KS, V6 sa 380 KS i superchargerom te moćni V8 motor koji razvija 450 ili 575 KS, ovisno o izvedbi. S obzirom na odabranu motorizaciju, ovaj sportaš posjeduje i aktivni ispušnih sustav. Kupci koji odaberu snažniji V8 motor imaju mogućnost koristiti novu funkciju “tihog paljenja” koja osigurava suptilniji, rafiniraniji zvuk uz pomoć klapni na stražnjem loncu. Po želji, “tihi start” se može ugasiti odabirom sportskog modusa vožnje ili pritiskom prekidača koji otvara klapne prije samog pokretanja motora.

Prvih godinu dana na raspolaganju će biti i F-Type First Edition model u specijalnoj Dorchester Grey sivoj boji te i s kotačima veličine 20 inča. Kontrastni izbor boja svodi se na Santorini Crna, Eiger sivu ili Fuji bijelu boju.

U unutrašnjosti se nalaze kožna sjedala u boji ebanovine dok ostali istaknuti sadržaji uključuju kokpit obložen u Alcantari aluminijskim veslima mjenjača te posebnom First Edition plaketom. Cijena u Velikoj Britaniji za početni model iznosi 54 tisuće funti, a ne treba naglašavati kako bi ga bilo zanimljivo vidjeti i na našim cestama…

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo