Jaguar Vision Gran Turismo SV, najnoviji model stiže na Play Station konzole već slijedeće godine

Jaguar Vision Gran Turismo SV nova je jurilica koja za sad stiže samo u Gran Turismo igrici…

Maksimalna brzina od 255 km / h, aerodinamični dizajn usavršen do savršenstva i pobjednička tehnologija pogonskog sklopa definiraju Jaguar Vision Gran Turismo SV – najnoviji potpuno električni virtualni trkaći automobil razvijen za Gran Turismo i izgrađen u stvarnom svijetu kao cjelovit model studij dizajna.

Jaguar Vision Gran Turismo Coupé – prvi potpuno električni Jaguar sportski automobil stvoren za svjetski poznatu seriju Gran Turismo, objavljen u listopadu 2019. – već se pokazao vrlo uspješnim, privlačeći igrače svojim radikalnim dizajnom nadahnutim baštinom, usmjerenim na vozača unutrašnjost i izvanredna vožnja i upravljivost.
Ipak, timu iz Jaguar Design, SV i Jaguar Racing, Vision GT Coupé predstavljao je samo početnu točku za razvoj Vision GT SV. Bila je to prilika da se preispita sve što bi moglo poboljšati performanse i pritom razmislite kakav bi mogao biti električni Jaguarov trkački automobil izdržljivosti.

Temeljna za taj proces bila je detaljna analiza povratnih informacija igrača s mrežnih videozapisa i foruma. Ovo „testiranje virtualnog svijeta“ u kombinaciji s višesatnim „upravljačem“ omogućilo je dizajnerskim i inženjerskim timovima da točno utvrde kako optimizirati Vision GT SV kako bi stvorili savršeni električni gaming trkački automobil.

Racionalizirana, lagana kompozitna karoserija sada sadrži četiri Jaguar Racing i SV dizajnirana elektromotora u odnosu na Coupéova tri, generirajući kombiniranu snagu od 1903 KS (1.400 kW) i 3360 Nm trenutnog okretnog momenta sa prednošću vuče i dinamikom inteligentnih potpuno pogon na kotačima i vektorizacija momenta. Ubrzanje do 100 km/h traje samo 1,65 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 410 km/h. Ovaj će model stići na Play Station konzole tijekom 2021.

Komentari