NAGRADE ZA JEEP

Jeep osvojio velike nagrade zahvaljujući modelima Renegade, Wrangler i Grand Cherokee

-

Jeep modeli ponovno su dominirali na prestižnim Readers ‘Choice Awards specijalnim njemačkim časopisom 4×4 OFF ROAD…

Marka je osvojila pet priznanja nakon što su čitatelje časopisa zamolili da odaberu najbolja 4×4 vozila i SUV-ove na tržištu s ogromnog polja od 248 modela u 13 kategorija.

Veliki pobjednik bio je Jeep Renegade koji je nevjerojatnu šestu godinu zaredom proglašen “najboljim kompaktnim SUV-om” (D kategorija). Pobijedivši 19 drugih modela kako bi zadržao titulu, Renegade je dobio pohvale zbog 4×4 vodeće sposobnosti u kombinaciji s nepogrešivim dizajnom Jeepa.

U međuvremenu, vodeći Jeep Grand Cherokee proglašen je najboljim uvezenim luksuznim terenskim vozilom i drugi je u ukupnom poretku ‘Luxury Off-Roader’ (B kategorija). Ne treba zanemariti niti kultni Jeep Wrangler koji je postigao drugo mjesto u kategoriji ‘Off-Roader’ A, osvojivši 28,4 % glasova stručnih čitatelja – samo 0,6 % manje od pobjednika i puno ispred trećeplasiranog modela (15,1 %).

Jeep Wrangler također je zauzeo drugo mjesto u kategoriji “Alternativni pogoni” – posebno važno priznanje uoči pokretanja Wrangler 4xe modela s plug-in hibridnom tehnologijom. Također prije svoje premijere na europskom tržištu, potpuno novi Jeep Gladiator zauzeo je drugo mjesto u „pick-up“ C kategoriji.

Nagrade OFF ROAD datiraju od 1982. godine, pružajući oduševljenim čitateljima stručnog časopisa 4×4 priliku da glasaju za svoje omiljene modele. Preko 41.500 čitatelja sudjelovalo je u anketi OFF ROAD 2020 (rezultati će biti u tiskanoj verziji časopisa OFF ROAD, broj 8/20, 14. srpnja 2020).

 

 

 

Autor