NARUDŽBE KRENULE

Jeep Wrangler 4xe (2022.), što je novom najsnažnijem, najzelenijem i tehnološki najnaprednijem kultnom modelu

Prodajni saloni u Italiji, Španjolskoj, Belgiji i ostalim EU članicama otvaraju narudžbe za novi Jeep Wrangler 4xe za 2022. godinu…

Predstavljen proteklog ljeta, novi Jeep Wrangler 4xe Plug-in Hybrid je najsposobniji, najsnažniji, najefikasniji, najekološkiji, tehnički najnapredniji i najpovezaniji Wrangler ikad predstavljen na tržištu Starog kontinenta i obilježava važnu prekretnicu u povijesti marke i dodatni korak ka elektrifikaciji cijele njegove game.

Zahvaljujući njegovom plug-in hibridnom pogonskom sistemu, Wrangler 4xe omogućava kupcima  potpuno električnu vožnju i uz nulte emisije tokom svojih svakodnevnih vožnji kroz grad, istovremeno uživajući u prednostima unapređenih terenskih performansi u skoro potpunoj tišini.

Pravi hit među europskim kupcima još od izlaska na tržište, Jeep Wrangler 4xe takođe dokazuje da terenska vozila mogu biti ekološka, da emocija može biti efikasna i da električna vožnja može biti zabavna. Uz predstavljanje verzije za 2022. godinu, cijela gama modela Wrangler se nudi u plug-in hibridnoj verziji na europskim tržištima gdje se vozi sa lijeve strane. Ovo pruža solidnu osnovu za plan brenda da elektrificira 70% svih Jeep vozila koja se prodaju širom svijeta do 2025.

Wrangler 4xe je najpovezaniji Wrangler ikada nudi integriran i kompletan skup alatki za uživanje u upravljanju i činjenju mobilnosti izuzetno lakom za korišćenje i zabavnom zahvaljujući kompletnom paketu Uconnect™ usluga koji su dostupni na 8.4 NAV UConnect sistemu, uključujući aplikaciju My Uconnect. Napredna povezanost modela Wrangler 4xe je razvijena kako bi ispunila različite potrebe kupaca i učinila njihovo 4xe iskustvo jednostavnijim kroz paket aplikacija koje omogućavaju kontrolisanje nekoliko funkcionalnosti vozila zgodno i daljinski. Sa My

Uconnect mobilnom aplikacijom, kupci mogu pristupiti nizu usluga za lako i brzo upravljanje statusom korištenja, održavanjem, pretragom stanica za punjenje i svim poteškoćama i hitnim slučajevima – uključujući krađu.

Za 2022. godinu, novi sadržaj se dodaje kako bi unaprijedili konfiguracije spuštenog krova i opcije prilagođavanja modela Wrangler, uključujući tvorničke Jeep Performance Parts (JPP) Gorilla Glass vjetrobran, novi Sundrider Flip krov koji je napravio Mopar i specijalno izdanje boja kako bi se kupcima omogućilo da se istaknu u gradu i na stazama.

100% nezaustaljiv, kao što je tradicija brenda Jeep, sa do sada neviđenim elementima, novi Wrangler 4xe predstavlja Wrangler model sa najboljim ekološkim karakteristikama i mogućnostima terenske vožnje do sada. Performanse su takođe unaprijeđene. Wrangler 4xe ubrzava od 0 do 100 km/h za 6,4 sekundi, i ima maksimalnu sinergijsku snagu od 380 KS i momenat od 637 Nm. Pored toga, ima 4×4 pogon u potpuno električnom modu, sa do sada neviđenom kontrolom, u kojoj osigurava autonomiju od više od 50 km u potpuno električnom modu sa nultim emisijama (u urbanom WLTP ciklusu), što je savršeno za svakodnevnu upotrebu u gradu. Punjenje baterije do maksimuma moguće je za manje od 3 sata, sa punjenjem na 7,4 kWh, i opcijama za zakazivanje, i – zahvaljujući opciji Max Regen – povećanju nivoa baterije pri vožnji u praznom hodu.

Pogonski sistem modela Jeep Wrangler 4xe kombinuje dva električna motora, 2,0 litarski I-4 motor i 8-brzinski automatski prenos, za skoro potpuno tih pogon i unapređene sposobnosti terenske vožnje u 4×4 modu, bez stresa zbog ograničene autonomije električne vožnje. Ova kombinacija omogućava modelu Trail Rated Jeep Wrangler da zadrži pogonski sistem koji obuhvaća, u zavisnosti od paketa opreme, dva napredna režima pogona na četiri kotača, aktivne, na zahijtev dostupne stalno aktivne sisteme (Selec-Trac ili Rock-Trac), Dana osovine sljedeće generacije, Tru-Lok sistemom zaključavanja prednje i zadnje osovine, Trac-Lok diferencijalom sa ograničenim klizanjem i elektronskim otpuštanjem prednjeg stabilizatora.

Pametna povezanost unutar vozila – intuitivna i laka za korišćenje

Novi Wrangler 4xe je razvijen kako bi ponudio najnoviju tehnologiju i povezanost radi ispunjavanja potreba sve zahtijevnijih kupaca. Opremljen je UconnectTM uslugama sa specifičnim povezanim uslugama za elektrificiranu vožnju i naprednu povezanost, poput My Assistant, My Car, My Remote i My eCharge.

UconnectTM usluge pružaju pristup velikom izboru funkcionalnosti putem različitih tačaka, uključujući My Uconnect mobilnu aplikaciju, pametni sat… Uconnect™ usluge su dostupne u svim nivoima opreme u kombinaciji sa 8,4-inčnim sistemom za informacije i zabavu, kako bi se ponudila napredna povezanost i niz usluga dizajniranih za sigurnosti udobnost.

Ove usluge su podeljene u osnovne, poput My Assistant, koje su aktivne odmah nakon kupovine, i standardne pakete koje kupac može besplatno aktivirati, uključujući My eCharge, My Car i My Remote.

My Assistant: povezuje kupca sa operaterom kako bi zatražio geolokacijsku pomoć na putu u slučaju kvara i primio podršku potrebnu za rešavanje tehničkih problema. My Assistant paket takođe uključuje mesečni izveštaj koji kupci dobijaju e-poštom, u kojem mogu videti trenutni status korišćenja i zdravlja vozila.

My Car: proverava stanje i status vozila putem pametnog telefona i nivo napunjenosti, pritisak u gumama, kilometražu i zakazane servise.

My Remote: putem mobilne aplikacije na svojim pametnim telefonima, kupci mogu da pronađu tačnu lokaciju vozila, zaključaju i otključaju vrata, podese upozorenja tokom vožnje na osnovu brzine i pozicije vozila i vide lokacije stanica za punjenje na svom telefonu.

My eCharge: upravlja punjenjem, uključujući javne tačke za punjenje i brzo identifikuje najbližu javnu stanicu za punjenje, proverava njenu dostupnost, započinje proces punjenja i plaća. Takođe se može koristiti kako bi se podesili i kontrolisali privatni zidni punjači.

Paket usluga po zahijtevu koji se može kupiti putem My Uconnect veb portala kompletira ponudu Uconnect usluga. Ove uslugu uključuju My Alert i specifična rešenja Fleet Management koje nudi Free2Move.

My Alert brzo informira kupce ukoliko je njihovo vozilo možda ukradeno. Čim krađu potvrde organi reda, operativni centar će pružiti podršku u vraćanju vozila.

Novi Wrangler biti će dostupan u domaćim salonima krajem zime…

Foto: Jeep

Autor