Kakav je osnovni Volkswagen Passat 1.6 iz 2004.?

Solidan je, s izuzetkom prednjih kuglastih zglobova, limarija je vrhunska, atmosferski benzinski 2-ventilac (razmjerno) dobro vuče, pouzdan je i trajan, ali troši 10 litara…
Imam priliku povoljno kupiti Volkswagen Passat 1.6 iz 2004. Što mi možete savjetovati o ovom modelu, koji su glavni nedostaci, na što obratiti pažnju? Može li se ugraditi plin?Vladimir S.
Volkswagen Passat B5.5 je vrlo kvalitetan automobil, koji se proizvodio od 2000. do 2005. Vaš je izbor dobar, jer su turbodizelaši iz toga doba često dotrajali. toplinski i mehanički znatno više opterećeni, te ih u pravilu voze osobe koje prelaze puno kilometara, lako je naletjeti na istrošen model i s vraćenom kilometražom.
Rizik je znatno veći nego kod kupnje nešto rastrošnijeg benzinca 1.6. A taj motor, koji iz 1595 ccm razvija 148 Nm pri 3800/min i 102 KS pri 5600/min, neočekivano dobro vuče u razmjerno teškoj limuzini.Ali, zbog kraćeg prijenosa i nedostatka šestog stupnja mjenjača, nešto je bučniji na autocesti i prosjek potrošnje benzina teško je spustiti ispod 10 litara na 100 km. Jednostavne je i izdržljive konstrukcije, s jednim bregastim vratilom i osam ventila, a jedini osjetljivi sklop je termostat (izrađen je od plastike).
U pravilu odlazi nakon 100.000 km. Zbog dva ventila po cilindru, izvrsno je prilagođen za plinski pogon, ali treba kupiti opremu s izravnim ubrizgavanje, Taj Passat, kao i Audi A4 te generacije, ima osjetljive prednje kuglaste zglobove, koji teško izdrže više od 80.000 km.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo