NESREĆA

Kakav majstor! Kupio RS Q8 pa završio u potoku!

Vlasnik novog Audijevog modela RS Q8 uživao je puna tri tjedna u svom brzom SUV-u prije nego što je nehotice završio u rijeci. Srećom, prošao je bez ozlijeda, a sudbina automobila još nije poznata…

Audi RS Q8, brat blizanac Lamborghinijevom modelu Urus ima početnu cijenu od nešto manje od 200.000 eura u Nizozemskoj. Jedan se ponosni vlasnik odlučio počastiti upravo tim modelom. Po nekim saznanjima smatra se kako je ovaj bio plaćen gotovo 250 tisuća eura uključujući dodatnu opremu i poreze. U prijevodu, ovakav RS Q8 u Nizozemskoj s registracijom košta točno dvostruko više od osnovne izvedbe u Njemačkoj (127.000 €). No, nedugo nakon kupovine doživio je prometnu nezgodu sletjevši s ceste u obližnji potok.

(foto: 112groenehart.nl)

Za sada informacije o tome kako je do ovog nesretnog slučaja došlo nisu poznate,no potvrđeno je kako je vozač iz nizozemskog grada Reeuwijk prošao bez ozljeda. Podsjećamo, ispod poklopca motora ovog SUV-a krije se V8 biturbo koji ispucava 600 KS te 800 Nm okretnog momenta. Na cesti to znači jurnjavu do 100 km/h za samo 3,8 sekundi, dok je maksimalna brzina za automobil ovakvih gabarita nevjerojatnih 306 km/h.

(foto: 112groenehart.nl)

Na slikama se može vidjeti kako je konkretni primjer bio, između ostalog, dodatno opremljen s 23-inčnim kotačima koji su najveći u Audijevoj ponudi. Također, proizvođač tvrdi kako postavljanje većih legura, po njima, “nema smisla.”

Prerano je za reći hoće li se vozilo ikada vratiti na cestu, ali činjenica je kako voda i elektronika jednostavno ne idu zajedno…

Autor

Preporučeni sadržaj