Kia detaljno predstavila plan elektrifikacije vozila, do 2025. stiže još 11 potpuno električnih automobila

Kia je predstavila i detaljno objasnila plan elektrifikacije vozila, a veseli činjenica kako će do 2025. predstaviti čak 11 novih, potpuno električnih vozila s ciljem smanjenja CO2 emisija…

Fokusiranost proizvođača Kia na električna vozila u Europi već daje rezultate bez presedana. U prvom kvartalu 2020. je prodaja novih EV-ova u odnosu na jednako razdoblje prošle godine skočila za 75 posto, na ukupno 6.811 vozila. To znači da su Kijina vozila s nultim emisijama predstavljala 6 posto Kijine ukupne europske prodaje* u prvom kvartalu ove godine.

Kako bi ostvarili ciljeve iz Plana S Kia do 2025. godine namjerava ponuditi 11 električnih vozila koja će biti Kijini predstavnici u različitim razredima, koji uključuju putnička vozila, sportske terence i jednovolumene.

Prva vozila Kijine sljedeće generacije električnih vozila u Europi će biti predstavljena već iduće godine i biti će napravljena na posebnoj platformi koja će imati najsuvremeniji električni pogon i vrhunske tehnologije. Nova platforma neće samo nuditi dizajn crossovera, koji briše granice između putničkih i sportskih terenaca, nego će omogućavati i u budućnost usmjereno korisničko iskustvo. Također će nuditi domet od više od 500 kilometara s jednim punjenjem i brzo punjenje za manje od dvadeset minuta.

(foto: KIA Hrvatska)

Emilio Herrera, izvršni direktor Kia Motors Europe, rekao je: “Kijina brojna nova električna vozila biti će raspoloživa u Europi, koja je trenutno glavno tržište za rast prodaje EV-ova u svijetu. Ohrabruje nas rani uspjeh naših postojećih EV modela e-Niro i e-Soul, koje su kupci duž čitave Europe vrlo dobro prihvatili. U posljednjih pet godina smo baš svake godine zabilježili rast prodaje električnih vozila Kia, a naši modeli sljedeće generacije taj će trend još osnažiti.”

Od novih modela, koje će Kia u idućim godinama predstaviti u Europi, svaki će imati barem jednu elektrificiranu verziju (blagi hibrid, puni hibrid, plug-in hibrid ili struja) i tako će napredne pogonske tehnologije predstavljati još veći udio u prodaji Kije u Europi.

Nakon novog potpuno električnog modela, kojeg očekujemo iduće godine, Kia će od 2022. predstaviti još nekoliko vozila s nultim emisijama, koja će pored novog dizajna donijeti  i nova korisnička iskustva namijenjena još jednostavnijoj upotrebi u svakidašnjem životu.

(foto: KIA)

Pored toga Kia će nova vozila ponuditi s mogućnostima punjenja prilagođena potrebama i financijskim mogućnostima kupaca u različitih razredima vozila. Kijina električna vozila imat će mogućnost punjenja od 400V ili 800V, što će omogućavati brzo ili vrlo brzo punjenje, za različite tipove kupaca.

Kia namjerava do 2026. širom svijeta godišnje prodati 500.000 električnih vozila, koja bi tada trebala predstavljati više od 20 posto Kijine europske prodaje.

Kijinoj ponudi električnih vozila pridružit će se različiti modeli, koji će pomoći brendu da ostvari taj cilj, a od pomoći će im biti sve veći broj kupaca u Europi, koji su spremni voziti se na struju.


Komentari

loading...