JOŠ JEDNO PRIZNANJE

Kia EV9 dovezla se do dvostruke pobjede na 2024 World Car Awards

Foto: Kia

Kia EV9 ostvario je dvostruku pobjedu u izboru World Car Awards 2024. Tijekom proglašenja uživo u New Yorku, EV9 je osvojio čak dvije prestižne titule – Svjetsko vozilo godine i Svjetsko električno vozilo.

Žiri sastavljen od 100 uglednih novinara autoindustrije iz 29 zemalja je nagradom World Car Awards kod EV9 prepoznao inovativan dizajn, prostranu unutrašnjost sa sedam sjedala i konkurentsku cijenu. EV9 napravljen je na platformi E-GMP i predstavlja prvu Kiju s četvrtom generacijom baterijske tehnologije koja pruža unaprijeđene mogućnosti.

EV9 je Kiji donio četvrtu i petu titulu na World Car Awards od 2020. godine.
Program World Car Awards, osnovan 2003. godine, predstavlja vrhunski globalni standard za perfekciju vozila i vodstvo budući da nagrađuje izuzetna dostignuća u automobilskoj industriji koja se susreće s brzim promjenama. Do ovogodišnje dodjele Kia je već osvojila tri titule World Car Awards. 2020. godine Telluride je proglašen Svjetskim vozilom godine, dok je te iste godine Soul EV postao svjetsko gradsko vozilo. Godine 2023. Kia EV6 GT osvojio je titulu Svjetski performance vozila godine.

Velika nam je čast što je 2024. EV9 proglašen Svjetskim vozilom godine i Svjetskim električnim vozilom. Ovaj trijumf dokaz je naše nepokolebljive predanosti pomicanju granica tehnologije i izvrsnosti dizajna. Kontinuirani uspjeh Kia EV9 potaknut će nas da nastavimo isporučivati izuzetna vozila koja redefiniraju iskustvo vožnje za kupce širom svijeta. rekao je Ho Sung Song, predsjednik i izvršni direktor Kia Corporation.

Dvije pobjede u izboru World Car Awards dopunjuju ionako impresivnu zbirku priznanja za EV9 u 2024. godini
EV9, Kijin prvi isključivo električni SUV sa 6 ili 7 sjedala, je od svog predstavljanja osvojio brojne nagrade. Između ostalog je pobijedio u kategoriji ‘obiteljsko vozilo“ u njemačkom izboru Zlatni volan; proglašen je ‘sjevernoameričkim SUV-om godine 2024.’, te dobio priznanje za ‘najbolji premium SUV’ po mišljenju Newsweek Autos Awards 2023.

“EV9 jasan je prikaz Kijine vizije i daljnji dokaz naše predanosti kvaliteti. Ova nagrada učvršćuje Kijin položaj kao predvodnika u rješenjima održive mobilnosti koja nadilaze konvencionalna vozila. Ovu čast dijelimo s našim globalnim timovima koji su dali sve od sebe da potaknu uspjeh EV9,” rekao je Sean Yoon, predsjednik i izvršni direktor Kia North America i Kia America.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo