NOVO LICE JE HO SUNG-SONG

KIA Motors dobila novog predsjednika

Iz Kia Motors Corporation javljaju da je Ho-sung Song, dosadašnji voditelj globalnih operacija, postao predsjednik najstarijeg korejskog proizvođača automobila…

Ho-sung Song vodit će implementaciju srednje- i dugoročne strategije ‘Plan S’.

Gospodin Song će kao prvi čovjek Kije biti zadužen za ostvarivanje ‘Plana S’, srednje- i dugoročne strategije, čiji je cilj progresivno uspostavljanje liderskog položaja u automobilskoj industriji budućnosti.

Songovo bogato iskustvo u automobilskom poslu i stručnost bitni u tranziciji biznisa u budućnosti – električna vozila i rješenja mobilnosti.

Dugogodišnje iskustvo gospodina Songa na različitim poljima automobilske djelatnosti i njegova stručnost u globalnom poslovanju širom svijeta biti će izuzetan adut kod prelaska Kije na poslovanje budućnosti, koje će obuhvaćati električna vozila i rješenja mobilnosti.

Prije zauzimanja sadašnjeg položaja voditelja globalnih operacija, gospodin Song je bio uspješan na različitim vodećim položajima, npr. kao predsjednik Kia Motors Europe i voditelj izvoznog odjela Kia Motors Corporation.

Proizvodna linija Korejaca od nedavno radi u punom pogonu u Meksiku… (foto: KIA Motors)

Kijina strategija Plan S želi prijeći s poslovnog sustava fokusiranog na vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem, na električna i autonomna vozila. Do 2025. Kia namjerava ponuditi 11 električnih vozila. Time Kia želi dostići 6,6-postotni tržišni udio na globalnom tržištu električnih vozila (bez Kine), dok bi ujedno 25 % njene ukupne prodaje trebala predstavljati ekološki prihvatljivija vozila.

Dosadašnji predsjednik Han-woo Park ubuduće će biti savjetnik, što znači da će i dalje raditi na ispunjavanju Kijinih poslovnih ciljeva.

Nekoliko karijernih dostignuća Ho-sung Songa
– voditelj globalnih operacija, Kia Motors Corporation (izvršni potpredsjednik)
– predsjednik Kia Motors Europe (viši potpredsjednik)
– voditelj izvoznog odjela, Kia Motors Corporation (potpredsjednik)
– predsjednik Kia Motors France (potpredsjednik)

Autor