KIA SORENTO

Kia Sorento koristi digitalni zaslon kako bi efikasno otklonila mrtvi kut vozaču

Kia će kod novog Sorenta predstaviti tehnologiju BVM (Blind-Spot View Monitor). Ovaj vozačev ‘drugi par očiju’ namijenjen je unaprjeđenju sigurnosti svih učesnika u prometu eliminiranjem vozačeva mrtvoga kuta na obje strane vozila…

Sorento je prvi Kia model u Europi koji će dobiti ovaj napredni sustav asistencije. To će biti tek jedna od mnogih funkcija koje omogućava novi potpuno digitalni 12,3-inčni ‘Supervision’ zaslon na instrument ploči. BVM poboljšava vozačevu preglednost unatrag na obje strane vozila tijekom vožnje na autocesti i povezan je s pokazivačima smjera.

(foto: Kia)

Video visoke rezolucije prikazuje se na lijevoj i desnoj strani TFT-LCD instrument ploče, kada vozač uključi pokazivač smjera i u njegovom mrtvom kutu se skriva vozilo. Video mrtvog kuta odmah zauzima mjesto na zaslonu mjerača brzine ili brojača prijeđenih kilometara dok ujedno još uvijek prikazuje trenutnu brzinu vozila.

Video se prikazuje pomoću dvije širokokutne kamere visoke rezolucije, koje se nalaze u kućištima bočnih ogledala. Kamere omogućavaju širi kut prikaza od samih ogledala nudeći vozaču mnogo bolji prikaz vozila iza njega.

(foto: Kia)

BVM tehnologija bit će raspoloživa kupcima Sorenta u Europi kao dio paketa u kojem je prikaz događanja oko vozila (Surround View Monitor) i sustav asistencije PCA za sprječavanje sudara prilikom parkiranja (Parking Collision-Avoidance Assist), kao i audio sustav Bose Performance Series.

Taj paket europskim će kupcima biti raspoloživ u vozilima opremljenim s funkcijom BCA (Blind-Spot Collision-Avoidance Assist). Sustav BCA pomaže vozačima kod izbjegavanja sudara s vozilima iz mrtvog kuta jer djeluje kada prepozna približavanje sudara.

 

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo