USPJEH ZA USPJEHOM

Kia Sportage automobil 2023. godine u Španjolskoj i Grčkoj!

Foto: Kia

Kia Sportage pete generacije proglašen je autom godine u dvije europske zemlje. Korejski kompaktni SUV završio je vrlo uspješnu godinu titulom “ABC auto 2023. godine” u Španjolskoj, a pobijedio je i u Grčkoj

Kia je prvi put osvojila španjolsku nagradu za auto godine revije ABC. Nagrada ABC auto godine o kojoj su odlučivala 34 ugledna automobilska novinara kao i pretplatnici  i čitatelji revije ABC najprestižnija je automobilska nagrada u Španjolskoj. Ova nagrada dio je šire priče o uspjehu modela Kia Sportage u Španjolskoj gdje je u posljednjih deset godina prodanih više od 160.000 Sportaga koji je najprodavaniji Kia model.

Priznanje je vrhunac izuzetnog prošlog tjedna za Sportage jer je španjolsko priznanje stiglo tek nekoliko dana nakon što je ovaj model osvojio nagradu “auto godine” u Grčkoj. Priznanje podjeljuje Grčki institut koji čini 25 novinara iz vodećih specijaliziranih medija.

Sportage je članove žirija oduševio svojom kombinacijom vrhunskih inovacija i funkcija povezanih sa sigurnošću i najsuvremenijim tehnologijama. Vozilo su pohvalili i zbog kvalitete, šarolikosti ponude, ugodnog iskustva u vožnji, modernog dizajna i niskog ekološkog otiska.

U ožujku ove godine je potpuno novi Sportage pobijedio u kategoriji ‘obiteljski SUV’ za prestižne nagrade za ženski svjetski auto godine. Ugledna ekipa od 56 automobilističkih novinarki iz 40 zemalja s pet kontinenata (među njima je i Ines Brežnjak, automobilska novinarka portala net.hr) ocijenila je najnovije obiteljske SUV-ove pri čemu je Sportage pohvaljen na više područja.

Najnoviji u Sportagevoj ponudi je priključni hibrid (PHEV, Plug-in Hybrid) koji pruža električnu mobilnost uz vrlo malu potrošnju goriva. Združuje snagu i performanse s kombiniranom potrošnjom goriva od 1,1 l/100 km i dosegom vožnje bez emisija do 78 kilometara u gradskoj vožnji (WLTP) što je dovoljno za većinu dnevnih vožnji. Na raspolaganju su i blagi hibridni (MHEV) i hibridni (HEV) pogonski sklop. Inteligentni raspored u kabini pruža najviše prostora za noge i glave u svom razredu, dok visokotehnološke funkcije za vožnju i udobnost putnicima omogućuju uživanje u udobnoj i povezanoj vožnji.

U srpnju ove godine je Euro NCAP, vodeća europska neovisna organizacija za ocjenjivanje sigurnosti u sudarima, Sportagu podijelio najvišu ocjenu ꟷ pet zvjezdica. Kijin najprodavaniji model je u cijelom procesu testiranja dostigao visoke standarde što dokazuje izuzetna svojstva pasivne sigurnosti vozila i govori o njegovom zbiru naprednih sustava za pomoć vozaču (ADAS).

Kia će do 2027. godine u skladu sa strategijom Plan S na europskom tržištu lansirat 14 potpuno novih električnih modela. Prvi model nam stiže već na jesen iduće godine i to dugo očekivani veliki luksuzni SUV Kia EV9 koji je također napravljen na novoj modularnoj platformi marke Kia (E-GMP).

Kia tako i dalje uspješno trasira put u novo doba sofisticirane, visokotehnološke i održive mobilnosti.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo