DOKAZ DA KOREJCI IMAJU HIT

Kia XCeed okitila se prestižnom Trophée Argus nagradom!

Trophée Argus na francuskom tržištu nagrađuje nove modele koji nude najbolju kombinaciju svojstava i tekućih troškova, a Kia je mjeru uzela konkurentima poput Rav 4, CX-30 te Hyundai Santa Fe…

Žiri čine članovi grupacije Groupe Argus, francuski automobilski novinari i stručnjaci s područja tržišta rabljenih vozila i automobilskog tržišta u cjelini. Kia XCeed osvojio je najviše priznanje u kategoriji kompaktnih i obiteljskih sportskih terenaca, a pritom je pobijedio konkurente kao što su: Mazda CX-30, Toyota RAV4 Hybrid i Hyundai Santa Fe.

Marc Hedrich, generalni direktor Kia Motors France, rekao je povodom toga: „Veoma smo radosni zbog osvajanja lovorike Trophée Argus za 2020. godinu. To je priznanje za bitan i jedinstven model marke Kia. Novi XCeed je crossover razreda C koji među vozilima masovnih proizvođača nema ravnopravnog  rivala.”

„Kia XCeed potpuno je europski model, kao i sve ostale izvedbe Ceeda”, nadodao je Hedrich. „Model, koji je dizajniran, razvijen i napravljen u Europi za europske kupce, odmah je postao uspješnica. Drago nam je da su prednosti Kia XCeeda – njegov dizajn, kvaliteta, vozna svojstva i troškovi vlasništva – zaslužni za to da odskače od konkurencije. Ova nagrada posvećena je našim dizajnerima, prodavačima i inženjerima širom Europe i zahvaljujem im na odlično obavljenom poslu.”

Model XCeed silazi sa proizvodnih traka u slovačkom gradu Žilina, gdje izrađuju i ostale izvedbe: Ceed (hatchback), Ceed Sportswagon (karavan) i ProCeed (shooting brake). Kao i svi Kia modeli, XCeed se može pohvaliti 7-godišnjim tvorničkim jamstvom (150.000 km, prve 3 godine bez ograničenja broja prijeđenih kilometara), koje je najduže jamstvo u Europi.

Uskoro na tržište stiže plug-in hibrid koji ima litij-polimerni baterijski sklop kapaciteta 8,9 kWh, elektromotor snage 44,5 kW i 1,6-litreni benzinski 4-cilindraš s izravnim ubrizgavanjem goriva…

Autor

Preporučeni sadržaj