AUKCIJA

Kolekcionar keširao 800 tisuća dolara za zapušteni Mercedes-Benz 300SL!

Mercedes-Benz 300SL Roadster iz 1961. godine nedavno je pronađen je u derutnom stanju u jednoj  staji. No, potonja činjenica nije spriječila kupca na aukciji kojeg čeka dugački put za restauraciju…

Aukcijski dragulj “Gullwing” zasigurno spada među jedan od najljepših Mercedes-Benz modela ikad proizvedenih. Pa čak i ako je zapušten i potpuno hrđav. Potonja tvrdnja nije spriječila anonimnog kupca iz Beverly Hillsa da na aukciji za njega plati pozamašnih 800 tisuća dolara.

Sad već daleke 1961. godine sa proizvodnih je traka ukupno sišlo samo 256 primjeraka a entuzijasti će odmah reći kako je rijetkost vidjeti ovaj automobil u svijetloplavoj boji.  Prodaja je uključivala svu dokumentaciju poput izvornog računa za prodaju automobila, korisničkog priručnika, ali i niz servisnih zapisa koji datiraju do 1968. godine prije nego što je, navodno, ubačen u staju.

Sudeći po općem stanju i fotografijama, 300SL Roadster sve ove godine bio je zanemaren pa su poneki dijelovi karoserije i zahrđali dok je meki krov u potpunosti uništen. No, prije toga se očigledno koristio i vozio s obzirom na to da je brojač milja “stao” na 75.629 milja (122.310 km).

Interijer je također pretrpio oštećenja, no to ne bi trebalo previše brinuti novog kupca. Sudeći po tome koliko se cjenovno kreću potpuno restaurirani modeli, ova je automobil svakako jedan od boljih ulaganja.

Autor

Preporučeni sadržaj