MERCEDES PICK-UP

Konačan kraj za Mercedes-Benz X klasu?

Luksuzni brat blizanac modela Nissan Navara krenuo je u prodaju prije nešto više od dvije godine, a zbog slabe potražnje Daimler je odlučio prestati s proizvodnjom…

Najavu je potvrdio predstavnik trokrake zvijezde u intervjuu za Auto Motor und Sport, dodajući kako je X-klasa proizvod važan samo na nekim tržištima poput Australije i Južne Afrike. Mercedes-Benz spominje kako redovito provjerava svoj globalni portfelj kako bi otkrio koji bi modeli trebali ostati, a koji bi trebali ići, te su na taj način odlučili kako je X klasa model koji jednostavno “ne prolazi” u Europi.

Pick-up koji platformu dijeli sa Renaultom (Alaskan) te Nissanom (Navara) uskoro će prestati s proizvodnjom. Analizirajući početne cijene sva tri kamioneta u Njemačkoj, Mercedes je startao po 48.790 eura, što ga čini gotovo 16.000 eura skupljim od Nissan-a i gotovo 4.000 eura skupljim od Renault-a. Vrijedi naglasiti da je trenutno moguće odabrati samo V6 dizelski model (350d) dok se četverocilindrični X250d i X220d više ne mogu odabrati.

X-klasa je prodana u samo 16.700 primjeraka u 2018. godini. a prošla je godina bila još gora za premium pickup jer je potražnja pala na 15.300 pickupa širom svijeta. Pick-up neće doživjeti svoj redizajn s obzirom na gašenje proizvodnje. U jednom je trenutku razmatrana i V8 verzija, ali to se očito neće dogoditi.

X klasa je silazila s proizvodnih traka zajedno sa Navarom u Barceloni…

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin