Lamborghini Murcielago iz 2003. prodan za pozamašnih 400 tisuća dolara

Lamborghini Murcielago prvi je model razvijen pod Audijevom palicom…

Lamborghini Murcielago sad je kultna jurilica, međutim kada je prvi put pokazan javnosti 2001., donio je mnoge novosti. Proizvedeno je ukupno 4099 primjeraka zaključno s 2009. godine, a ovaj je model bio direktan nasljednik modela Diablo.

Konkretni primjerak uparen je sa ručnim mjenjačem koji broji šest stupnjeva, a ispod poklopca motora krije se 6.2 atmosferski V12 motor sa 571 KS i 651 Nm, dok se snaga prenosi na sva četiri kotača. Upravo ovakvi primjerci s ručnim mjenjačem bolje drže vrijednost u odnosu na modele sa e-Gear robotiziranim ručnim mjenjačem kojeg su tek neki odabirali od 2006. Prethodni vlasnik je napravio svega 4300 kilometara, pa je stanje i više nego dobro.

Automobil je u tvorničkom izdanju, a oprema uključuje automatski klima uređaj, centralno postavljenu ispušni cijev, zadnje usisnike i zadnji spojler koji se automatski izvlači, ali i bi-xenon svjetla. Gialo Orion žuta boja te crna kožna unutrašnjost dodatno upotpunjuju dojam, stoga cijena od 400 tisuća dolara uopće ne čudi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin