Iz igrice u stvarnost

Lamborghini V12 Vision Gran Turismo: igračka s dušom Formule 1

Svemirski jednosjed s atmosferskim 6.5 V12 snage 819 KS i blago-hibridnim sustavom do stotke katapultira za 2,8 sekundi i može potegnuti 350 km/h…

Slavna talijanska tvrtka, Automobili Lamborghini S.p.A., osnovana 1963., a od 1998. u vlasništvu Audi AG, u Monte Carlu, povodom finala svjetskog prvenstva FIA Certified Gran Turismo Championship spektakularno je predstavila konceptni, futuristički jednosjed, nabijen visokom tehnologijom Lamborghini V12 Vision Gran Turismo. Svojevrstan bolid Formule 1, dakle jednosjed, s kabinom, kao da je dizajniran za virtualni svijet i videoigrice (od proljeća 2020. bit će ‘glavni junak’ videoigrice Gran Turismo Sport, kao dio platforme Sony PlayStation 4.

Prezentaciju je vodio Stefano Domenicali, koji je naglasio kako ova virtualna vizija, u formi ‘živog’ modela, ima za cilj ‘boostati’ ugled Lamborghinija i doprinijeti razvoju cestovnih modela. Dizajniran u Lamborghini Centro Stile, Sant’Agata Bolognese pokreće se pogonskim sklopom Lamborghini Sian FKP 37. Atmosferski 6.5 V12, pojačan 48-voltnim sustavom ispaljuje čitavih 819 KS, koji mu omogućavaju uzbudljive performanse – ubrzanje do stotke za 2,8 s i najveću brzinu od 350 km/h.

Premda nije predviđena tržišna verzija, misija je uspjela. Bit će poučno u zabavno, u korist imidža Lamborghinija…

Autor

Preporučeni sadržaj