REINKARNACIJA SPORTSKE LEGENDE

Kako zvuči i vozi najposebniji talijanski auto današnjice, Kimera EVO37, moderna reinterpretacija Lancije 037

-

Kimera EVO37, reinkarnacija kultne talijanske jurilice Lancia 037, jedan je od najatraktivnijih noviteta među sportskim automobilima

Nastao je iz hommagea istoj ideji, ali koji je doveden do razine majstorstva, na koje bi bili ponosni i tvorci originalnog modela Lancia 037. Kanadski autori jednog YouTube kanala otišli u Italiju kako bi ga uživo upoznali i pokrenuli.

A čini se da su mikrofoni ove ekipe bili osjetljiviji na zvuk motora, koji zvuči prodornije i emotivnije nego u bilo kojem dosadašnjem videu Kimera EVO37. Bili su osjetljiviji na zvuk motora, jer zvuči prodornije i emotivnije nego u bilo kojem drugom videu Kimera EVO37 do sada. Ovaj auto ima 4-cilindarski turbomotor koji izbacuje 505 KS!

Sinergija velikog okretnog momenta i snage stvoren je da što je moguće sličnije replicira osjećaj izvorne reli legende, Lancie 037. I sve u ovom automobilu je pažljivo promišljeno. Sve obiluje vrhunskim mehaničkim detaljima, tako da se može reći da je to jedan od automobila napravljen s najvećom strašću ikada proizveden.

Bez da išta kažemo, jednostavno vas pozivamo da pojačate zvuk i poslušate ovaj automobil, kako zvuči, kako se vozi, kakve emocije izaziva. Čak i oni za volanom uspoređuju ovaj 4-cilindrični motor s 4-cilindričnim motorom cestovne jurilice Mercedes-AMG C63, primjećujući da postoji velika razlika između njihovih emocija.

Štoviše, video prikazuje i testni prototip Kimera i jedan iz serije automobili, proizvedeni za kupca.

Autor