NOVI POČETAK ZA KULTNU MARKU

Lancia Pu+Ra HPE, atraktivna električna jurilica imat će doseg veći od 700 km

Foto: Lancia

Lancia Pu+Ra HPE novi je električni sportski model nekad slavne tvrtke iz Torina, koja se na krilima koncerna Stellantis vraća u prvi plan

Lancia predstavlja Lancia Pu+Ra HPE, viziju marke za sljedećih 10 godina koja vodi marku u eru električne mobilnosti i sažima naš način poimanja i doživljavanja automobila. Počevši od novog modela Lancia Ypsilon, naši će automobili budućnosti biti inspirirani Lanciom Pu+Ra HPE,” izjavio je Luca Napolitano, izvršni direktor marke Lancia.

Pu+Ra HPE  je 100% električni automobil, s vizijom marke u smislu dometa većeg od 700 km, nešto više od 10 minuta vremena punjenja i potrošnje energije manje od 10 kWh na 100 km. Talijanska marka u razvoju velikog ‘povratničkog’ modela ima potpunu tehnološku i financijsku potporu koncerna Stellantis.

Foto: Lancia

Lancia Pu+Ra HPE prvi je automobil inspiriran svijetom namještaja, zahvaljujući suradnji s tvrtkom Cassina, liderom u industriji vrhunskog namještaja, za tipično talijansko iskustvo “osjećaja doma”. To je prvi automobil opremljen S.A.L.A. virtualno sučelje koje ćemo vidjeti na novom Ypsilonu.

A zahvaljujući S.A.L.A, Lancia će biti prva marka Stellantis koja će usvojiti Chameleon i TAPE (Tailored Predictive Experience) tehnologije, koje centraliziraju funkcije zvuka, kontrole klime i rasvjete, omogućujući prilagodbu okoliša u automobilu pritiskom na gumb ili zvukom vašeg glasa.

Novi konceptni automobil Lancia u potpunosti utjelovljuje načela novog dizajnerskog jezika marke, čistog i radikalnog dizajnerskog jezika u kojem su volumeni automobila stvoreni iz sjecišta elementarnih i ikoničnih oblika kao što su krug i trokut, u kombinaciji s nekoliko eklektičnih detalja. Novi konceptni automobil Lancia stoga postaje izraz talijanskog bezvremenskog dizajna, s održivim i inovativnim pristupom koji nadilazi tipični automobilski jezik.

Konceptno vozilo nazvano je Lancia Pu+Ra HPE: “Pu+Ra” se odnosi na novi, čisti i radikalni dizajnerski jezik marke, dok HPE označava High Performance Electric, za automobil koji je ekološki održiv, uzbudljiv i razvijen, sve u isto vrijeme. Akronim HPE korišten je prvi put 1970-ih za Lanciu Beta, a označavao je “High Performance Estate”, simbol sportskog duha i praktičnosti.

 

Autor

Preporučeni sadržaj