Od 2026. nudit će se samo 100% električna vozila

Lancia se vraća, renesansa marke i novi početak počinje već danas

-

Lancia predstavila desetogodišnji strateški plan, koji uključuje tri nova modela, po jedan svake dvije godine, počevši od 2024…

“Danas je važan dan,” izjavio je Luca Napolitano, izvršni direktor marke Lancia, “Lancia je sada spremna za Europu, poduzimajući prvi korak da postane vjerodostojna i cijenjena marka u premium segmentu. Naš desetogodišnji plan, odobren u rujnu prošle godine, sada se oblikuje, korak po korak. Mi smo talijanski brend i ovo je naša renesansa. Inovacija i bezvremenski dizajn oduvijek su bile naše temeljne vrijednosti i njima želimo dodati održivost, usmjerenost na kupca i odgovornost, jer gledamo u budućnost s velikom ambicijom.”

Luca Napolitano, glavni čovjek koji stoji iza marke Lancia najavio je sjajne vijesti…

Lanciin desetogodišnji plan počet će 2024. s novom Lanciom Ypsilon, koja će biti duga oko 4 metra, biti će igrač u B segmentu i bit će lansirana sa 100% elektrificiranim pogonskim sklopom. Dvije godine nakon, 2026. stiže novi flagship, dugačak 4,6 metara i omogućit će brendu da uđe u najveći segment u Europi. 2028. će biti godina nove 4,4 metra dugačke “Delte”, isklesanog i mišićavog automobila, s geometrijskim linijama, koji će privući ljubitelje automobila diljem Europe.

Ova tri nova modela pokriti će 50% tržišta i imat će dužnost pridonijeti poboljšanju performansi Stellantisa u njegovom premium i luksuznom portfeljem, kao što je navedeno u strateškom planu Stellantisa – “Dare Forward 2030”.

Desetogodišnji plan s jasnom strategijom elektrifikacije, od 2026. marka će lansirati samo 100% električne modele, a od 2028. prodavati isključivo 100% električne modele. Velika pozornost stavljena je na proces elektrifikacije, ali ne samo i na to. Široka upotreba inovativnih materijala učinit će Lanciu markom Stellantis s najvećim postotkom recikliranog materijala, s 50% dodirnih površina izrađenih od eko-održivih materijala, kako bi se pridonijelo izgradnji boljeg svijeta za buduće generacije.

Unutar novih vozila, kupci Lancie bit će dočekani u tipičnom talijanskom stilu elegancije. Inspirirana ekskluzivnim materijalima svojih prošlih kultnih vozila, kao što su Gamma, Thema i Flavia, Lancia vozila sljedeće generacije pružit će udobno okruženje s jednostavnom i intuitivnom tehnologijom u vozilu koja je u skladu s njezinom DNK. S.A.L.A., Sound Air Light Augmented (sala na talijanskom znači dnevna soba), bit će minimalističko i inteligentno virtualno sučelje koje će kupcu dati potpunu kontrolu nad kabinom vozila od ozvučenja do klimatizacije i rasvjete, uz korištenje jedan gumb.

U moru vijesti iz autoindustrije, ova nam je baš posebno draga bila za prenijeti. Možemo reći, Lancia čekamo te…

Foto: Lancia

Autor