KOLIKO JOŠ DUGO?

Lancia Ypsilon slavi 35. godišnjicu i proizvodnju 3 milijuntnog primjeraka

Od 1985. godine, kada je na sajmu automobila u Ženevi debitirao kao Y10, Ypsilon je osvojio srca 3 milijuna kupaca…

Projekt “Ypsilon Dreamers” usmjeren je na proslavu 35. godišnjice Ypsilona zajedno sa zajednicom Lancia, zajedno sa svim damama koje su automobil odabrale za pratioca kako bi postigle svoje ciljeve i ostvarile svoje snove.

Sa svojim jedinstvenim, profinjenim stilom, Lancia i njihov mali gradski modni automobil – Ypsilon – zvijezda je gradske mobilnosti (u najvećoj mjeri u Italiji) već 35 godina i pravi statusni simbol od svog debija 1985. godine na salonu automobila u Ženevi.

U godini kada obilježava svoju 35. godišnjicu, Lancia Ypsilon postaje još ekološki svjesnija, svojim definirajućim stilom i elegancijom. Doista, modni gradski automobil slavi proizvodnju od 3 milijuna primjeraka lansiranjem novog Ypsilon Hybrid EcoChic, izvedbe koja će udovoljiti novim zahtjevima za gradsku mobilnost. Kako bi pratio alternativne motore na LPG i metan koji su obitelj EcoChic postigli takav uspjeh, gradski automobil Lancia postaje suvremeniji i održiviji.

Dostupan u srebrnoj i zlatnoj verziji, kao i u ekskluzivnoj posebnoj seriji Maryne, automobil je preuzeo novi pogonski sklop Mild Hybrid s 3-cilindarskim 1.0-litrenim FireFly benzinskim motorom snage 70 KS, uparenom s 12-voltnim elektromotorom i baterijom, baš kakvu ima i Fiat 500 Hybrid. Svojim će novim vlasnicima omogućiti do 24% nižu potrošnju CO2 i emisije, uz porezne i prometne koristi hibridnih vozila u urbanim područjima, ovisno o lokalnim propisima. Sve to s krajnjom jednostavnošću, bez mijenjanja vozačkih navika ili stila.

foto: Lancia

Autor