GLOBALNE BROJKE

Lexus je tražena roba u svijetu, 2023. godina upisana kao rekordna!

Foto: Lexus

Lexus je objavio rezultate globalne prodaje za 2023. Za trećinu je bolja od prethodne…

U razdoblju od siječnja do prosinca 2023., Lexus je dosegao globalni rekord od 824.258 jedinica (porast od 32% u usporedbi s prethodnom godinom). Taj se rast pripisuje snažnoj potražnji, osobito u Sjevernoj Americi, Europi i Japanu, zajedno s oporavkom stabilne opskrbe dijelovima koji pridonose povećanju prodaje. Europa je ostvarila približno 69.202 jedinica (+46%), Sjeverna Amerika 355.606 jedinica (+24%), Kina 181.411 (+3%) i Japan 94.647 jedinica (+129%).

Omjer prodaje elektrificiranih vozila Lexus*1 dosegao je rekordnu razinu od 47% na globalnoj razini kroz širenje i snažnu prodaju linije elektrificiranih vozila, uključujući novi “RX” i ekskluzivni model za EV na baterije “RZ.” Dodatno, u Europi je snažna prodaja ključnih modela kao što su NX (41.367 jedinica), RX (20.484 jedinica) i UX (11.194 jedinica) pridonijela tome da Lexus postane jedan od najbrže rastućih premium brendova.

Međunarodni predsjednik Lexusa Takashi Watanabe rekao je: “Izražavamo našu iskrenu zahvalnost svakom pojedinom našem globalnom kupcu na njihovoj nepokolebljivoj podršci vozilima Lexus. Lexus će nastaviti pokretati jedinstvene inicijative, fokusirajući se na razvoj i promociju baterijskih električnih vozila u potrazi za stvaranjem ugljično neutralnog društva. Osim toga, predani smo brzom i točnom odgovoru na potrebe kupaca, prilagodbi vremenima koja se mijenjaju i neprekidnom nastojanju da izrađujemo automobile koji donose radost našim kupcima.”

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo