OMOTENASHI KONCEPT DOGAĐANJA U LEXUS IZVEDBI

Lexus LBX kao idealan dodatak ugođaju hrane i japanskog načina razmišljanja

Foto: Lexus Hrvatska

U Zagrebu je ovoga tjedna održan događaj pod nazivom Lexus Taste & Test na kojem su se uzvanici mogli bolje upoznati s Lexus vozilima, te doznati na koji je način globalni uspjeh marke povezan s japanskim načinom razmišljanja i rada.

Nakon predstavljanja u Martićevoj, sad LBX i ostatak Lexus društva opet nastupa s promocijom Japana. U duhu omotenashia – japanskog koncepta gostoprimstva, Lexus je ugostio nekolicinu vlasnika i ljubitelja Lexus brenda u posebnom okruženju stare zagrebačke vile s posebnim kulinarskim kreacijama poznate chefice Katarine Vrenc.

Foto: Lexus Hrvatska

Yosuke Arai, predsjednik i glavni izvršni direktor Toyote Adria te Gregor Mauko, direktor Toyote Croatie, okupljene su upoznali s nekoliko japanskih pojmova i povezali ih kako sa samim eventom, tako i s Lexusovom poslovnom filozofijom.

Najprije je Yosuke Arai objasnio pojmove ichigo-ichie i omotenashi, koji se prožimaju u svim segmentima Lexusove filozofije. Omotenashi predstavlja duh koji Lexus primjenjuje u odnosu sa svojim strankama kako bi im pružio osjećaj sigurnosti, bezbrižnosti i gostoprimstva i predvidio njihove potrebe kojih možda nisu ni svjesni, dok je ichigo-ichie učenje koje kaže da je svaki trenutak u životu jedinstven i da svaki trenutak treba proživjeti kao da je posljednji.

Foto: Lexus Hrvatska

Gregora Mauko iskoristio je priliku da ispriča priču o Lexusovim takumi majstorima koji su bogatstvo Lexusova proizvodnog procesa. Takumi majstori su vrhunski stručnjaci s vještinama i znanjima iza kojih stoji najmanje 25 godina iskustva. U Lexusu takumi prate čitav proizvodi proces, a ključni su u završnoj obradi jer imaju vid koji može vidjeti tragove nevidljive običnom oku, sluh koji može podesiti motor s kirurškom preciznošću i dodir koji može otkriti i najsitnije nesavršenosti.

Foto: Lexus Hrvatska

U automobilskom svijetu Lexus je pojam elegancije i luksuza, a najbolji način da ih se u punini doživi su probne vožnje. Uzvanici su stoga iskoristili prigodu osobno isprobati čitavi line-up Lexusovih SUV vozila u različitim inačicama, od najvećeg RX 450h, hibrida NX 350h, plug-in hibrida NX 450, električni UX 300E i trenutno najnovije Lexus vozilo na tržištu, hibridni crossover LBX.

Foto: Lexus Hrvatska

Sudeći po dojmovima, vožnja Lexusa je zaista pravo uživanje, što znači da je ichigo-ichie načelo u potpunosti ispunjeno, a takumi majstori još su jednom obavili izvrstan posao.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo