GOROSTAS!

Lexus LX (2022.): japanska demonstracija moći i odgovor za BMW X7

Lexus je predstavio potpuno novi LX tijekom ekskluzivnog događaja održanog u Moskvi… 

Novi LX, koji utjelovljuje predanost marke zadovoljavanju raznolikih potreba i načina života globalnih kupaca, u prodaji bi se trebao pojaviti početkom 2022. godine.

Od svog lansiranja 1996. godine, LX je izuzetno dobro prihvaćen kao vodeći SUV japanske marke, zbog svoje visoke kvalitete i udobnosti u vožnji i performansama, koje mogu izdržati vožnju na svim vrstama cesta diljem svijeta. LX se prodao više od 500.000 jedinica u više od 50 zemalja diljem svijeta, uključujući više od 60.000 u Rusiji i drugim istočnoeuropskim tržištima.

Novi LX osmišljen je kako bi putnicima omogućio ugodno i kvalitetno vrijeme gdje god otišli i dodatno obogatio njihova životna iskustva. Zadržavajući tradicionalnu strukturu karoserije na okviru kako bi se osigurala pouzdanost, izdržljivost i vozne performanse, ona obnavlja svoje karakteristike prihvaćanjem nove platforme GA-F, postižući smanjenje težine od približno 200 kg i postižući digitalno razvijenu visoku krutost tijelo.

Novi LX bit će dostupan kao LX 600 s 3,5-litrenim V6 twin-turbo benzinskim motorom visokog učinka i okretnim momentom te kao LX 500d s 3,3-litrenim V6 dizelskim twin-turbo motorom. Obje će varijante imati elektronički kontrolirane kočnice (ECB) i sustav električnog pojačanja upravljača (EPS).

Kako bi ostvarili sigurnije i udobnije iskustvo vožnje, na ploči s instrumentima nalazi se Lexusov prvi dvostruki zaslon s gornjim zaslonom od 12,3 inča i donjim zaslonom od 7 inča, kao i stražnjim podnim prikazom, koji prikazuje područje ispod stražnjeg dijela vozilo kao prvo na svijetu.

Također, kako bi bili što bliže raznolikim stvarnim situacijama korisnika Lexusa, stvorena je nova VIP atmosfera s četiri neovisna sjedala, za elegantno i sigurno putovanje na svim vrstama cesta.

Što se tiče stila, dok se teži dizajnu koji doprinosi sportskim performansama i funkcijama koje su započele s modelom NX, postignuti su omjeri koji kombiniraju sofisticiranost sa snagom i prisutnošću koja priliči najmoćnijem SUV izvedbi u ponudi. Među ostalim istaknutim tehnologijama, prvi Lexusov prekidač za potvrdu autentifikacijom otiskom prsta doprinosi smanjenju rizika od krađe. Doista, Lexus je opet u svom elementu. Luksuzan, dojmljiv…

Foto: Lexus