VELIKA SUV OFENZIVA

Lexus NX i Toyota RAV4 Plug-in hybrid i službeno predstavljeni u centru Zagreba

Iako je plug-in hibridna verzija već neko vrijeme dostupna širom Europe, moćni RAV4 od 306 KS sad je i službeno dostupna našim kupcima. S druge strane, velika novost je novi Lexus NX…

Lexus NX još neki dan je bio zvijezda filma u Kaptol Botiqueu, a sad se premijerno predstavio i novinarskom djelu.

Upravo smo na predstavljanju nove postave Lexusa, a tu je i RAV4 Plug-in hybrid s električnim dosegom većim od 75 km, a koji je napokon dostupan i domaćim kupcima…

Nova generacija ovog luksuznog SUV vozila predstavlja novo poglavlje u razvoju marke Lexus. Jasno pokazuje nove smjerove u dizajnu vanjštine i putničkog prostora, nove pogonske sklopove, a po prvi put i plug-in hibridni električni Lexus model. Lexus NX donosi nove povezane i zaštitne tehnologije te predstavlja značajan korak prema naprijed u pogledu dinamičkih performansi koje jamče bolje i sveobuhvatnije mogućnosti povezivanja između vozača i stroja.

Kao što smo pisali već, novi Lexus NX , najnoviji je model u ponudi japanske premium marke na Hrvatskom tržištu, te na prvi pogled plijeni pozornost svojim atraktivnim linijama. Njegova snaga i agilnost proizlaze iz izvanrednih performansi električnog pogona u potpuno novom NX 350h hibridu s automatskim punjenjem i NX 450h+ plug-in hibridu. Novi NX predstavlja izuzetan novitet među luksuznim SUV-ovima srednje klase. U unutrašnjosti, vještina Takumi majstora, vrhunska multimedija razmazit će i one najzahtjevnije, dok je napredni Lexus Safety System+ tu da pruži moć i zaštitu u zahtjevnim situacijama.

Lexus NX u filmskoj avanturi „Moonfall“ idealan je partner glumačkoj ekipi, a obilježja marke Lexus istaknuta su posvuda u filmu. Potpuno novi NX vozi Sonny Harper, lik kojeg u filmu glumi Charlie Plummer, u trominutnoj sceni koja obiluje žestokom akcijom. Luksuzni SUV model Lexus GX pojavljuje se kao vladino vozilo u kojem se vozi Jo Fowler, lik kojeg u filmu glumi Halle Berry. Osim toga, Tom Lopaz kojeg u filmu glumi Michael Peña, prodavač je vozila Lexus, a u filmu postoji i prizor u kojem se nalazi kod ovlaštenog prodavača.

Prodaja modela Lexus NX je započela, model je dostupan u 2 varijante , NX 350h hybrid s automatskim punjenjem i NX 450h+ plug-in hybrid s iznimnim dosegom od čak 98 km na struju i 309 konjskih snaga.

Cijena u Hrvatskoj za Lexus NX kreće od 401.900 kn.

Dok smo novi RAV4 imali prilike detaljnije upoznati. S impresivnih 306 KS, ovaj SUV je baš dojmljiv u vožnji, a još više u svom potrošačkom smislu. Dojmove o njemu pročitajte ovdje.

 

 

 

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo