DOSTUPAN U LEXUS SALONIMA

Lexus NX Overtrail (2025.), povišeniji nastup za ugodnija putovanja

Foto: Lexus

Nova verzija Lexus luksuznog SUV-a srednje veličine promovira mirna i ispunjena putovanja, bilo da putujete gradom ili istražujete otvorenu cestu

Lexus nastoji ublažiti poznati stres vožnje s novom verzijom svog NX luksuznog SUV-a srednje veličine koji je dizajniran za promicanje mirnijih, sigurnijih i ispunjenijih putovanja, bilo da se krećete gradom ili se približavate prirodi na manje prometnim cestama.

Oprema Overtrail nije robusni terenski automobil već interpretacija NX modela koja projicira svrhovitu, vrhunsku sliku s posvećenim stilskim detaljima i poboljšanjima kako bi se osiguralo glatko napredovanje kada želite pobjeći od svega na ruralnim cestama.

Foto: Lexus

NX-ov dizajn Lexus Next Chapter dobio je novu perspektivu s povišenim ovjesom i ugradnjom 18-inčnih aluminijskih kotača novog dizajna s debelim gumama za sve terene. Postoji ujednačena crna završna obrada za kućišta retrovizora, ručke na vratima, letvice lukova kotača i krovne nosače, metalik crne letvice prozora i mat crne kotače. Vretenasta rešetka dobiva dodatni naglasak svijetlim metalnim strojno obrađenim okvirom i mrežom.

Nova verzija dostupna sa svim NX pogonskim sklopovima – hibridnim, plug-in hibridnim i benzinskim

Ovi detalji stvaraju pametan kontrast s novom završnom obradom Moon Desert, pješčanom metalik nijansom koja je ekskluzivna za Overtrail ocjenu (dostupno je još šest boja). U prepoznatljivom stilu, ime Lexus na stražnjim vratima prikazano je u sivoj boji.

Foto: Lexus

Tu je i ekskluzivni izgled interijera, s prednjim sportskim sjedalima presvučenim crnom umjetnom kožom s podupiračima koji drže tijelo u kaki boji. Kartice na vratima i pretinac za odlaganje na središnjoj konzoli također su izrađeni u odgovarajućoj kaki boji, s novim Geo Layer ukrasnim umetcima inspiriranim uzorcima prirodnih slojeva stijena.

Podizanje ovjesa za 15 mm povećava ukupnu visinu vozila na 1.675 mm, povećavajući razmak od tla i dajući vozaču zadivljujući pogled na okolinu. Slično tome, udaljenost od tla porasla je na 200 mm, tako da razina Overtrail može lako svladati grublje ceste. Dinamička izvedba dodatno je poboljšana dodatnim stražnjim podupiračima.

Foto: Lexus

Vjeran svom gostoljubivom duhu Omotenashija, Lexus dodaje opremu NX Overtrail značajkama koje život u vozilu čine udobnim, opuštajućim i oporavljajućim. Na primjer, klimatizacijski sustav koristi naprednu nanoe-X tehnologiju kvalitete zraka, unoseći bilijune malih molekula vode u klimatizacijski sustav. Ovo ima dokazani učinak u borbi protiv bakterija, virusa, plijesni i neugodnih mirisa, dok također pomaže osvježiti ljudsku kosu i kožu s hidratantnim učinkom.

Okruženje kabine također može potaknuti osobnu dobrobit sa svojim sustavom ambijentalnog osvjetljenja. To osigurava nježno, neizravno osvjetljenje u prostoru za noge, pločama vrata i središnjim konzolama, sa 64 različite boje na izbor. Među njima, 14 ih je pripremio Lexus kako bi odražavali različita raspoloženja inspirirana prirodom.

Nova razina Overtrail dostupna je sa svim NX pogonskim sklopovima (NX 350h hybrid, NX 450h+ plug-in hybrid i NX 350) u Europi.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo