TEŠKO DA ĆE U HRVATSKU...

Lotus Emeya u Velikoj Britaniji dostupan od 106.400 eura!

Foto: Lotus

Lotus predstavlja kako kažu novo mjerilo performansi i upotrebljivosti električnih vozila (EV). Dostupna su tri modela, s cijenama od 106.400 eura…

Krajem prošlog tjedna Lotus je otkrio cijene i dodatne pojedinosti o svom prvom električnom hiper-GT modelu, Emeya. Također je pokrenuo konfigurator za automobil na mreži, kako bi korisnici dizajnirali i personalizirali svoje vozilo prije nego što predaju narudžbu. Potpuno nova Emeya, koju će kupci u Europi krenuti dobivati krajem ljeta ove godine, postavlja nove standarde u performansama i upotrebljivosti električnih vozila.

Komentirajući Emeyu, Feng Qingfeng, izvršni direktor Lotus grupe, rekao je: “Električni automobili ne moraju biti dosadni. Kombiniramo naše bogato nasljeđe sportskih automobila s najnovijim vrhunskim tehnologijama kako bismo redefinirali što znači voziti električno vozilo. Emeya besprijekorno spaja iznimnu vožnju i upravljivost s luksuzom svjetske klase, performansama, udobnošću, povezivošću i dometom – donoseći vozačima ultimativni grand tourer paket s nenadmašnim iskustvom vožnje pravog Lotusa.”

Lotus je optimizirao dizajn baterija u svojim vozilima, tako da se 20% više ćelija može pakirati u isti prostor. Čineći to, Emeya može ponuditi vodeće mogućnosti punjenja na tržištu, povećavajući domet do 20%.

Kada koristi 350kW DC brzi punjač, Emeya može postići 10-80% punjenja unutar 18 minuta, s maksimalnim WLTP dometom od 610 km.

Lotus Emeya donosi i napredne tehnologije koje su osmišljene kako bi vozaču pružile besprijekorno iskustvo, dodatno ga povezujući s vozilom.

Foto: Lotus

Najsuvremeniji 15,1-inčni HD OLED Lotus Hyper OS infotainment sustav, koji ima interaktivni 3D prikaz Emeya za pristup brojnim funkcijama. Pokretan tehnologijom igrica Unreal Engine, automobil može brzo reagirati u stvarnom vremenu na sve promjene koje vozač napravi i prilagoditi se u skladu s tim. Na primjer, dodirivanje zaslona za otvaranje vrata odmah će otvoriti vrata na automobilu. Ekspanzivni head-up zaslon proširene stvarnosti za vozača, što znači da mogu jasno vidjeti važne podatke o vozilu bez skretanja pogleda s ceste.

Emeya se nudi u šest boja uključujući dvije nove završne obrade koje su sada dostupne kao opcije eksterijera u cijeloj paleti električnih vozila Lotus – Boreal Gray i Fireglow Orange. Dodatne boje uključuju Solar Yellow, Akoya White, Stellar Black i Kaimu Grey. Emeya ima konkurentnu cijenu u luksuznom GT segmentu, a bit će dostupna u tri varijante: Emeya, početni model (€106,400), Emeya S (€126,950), Emeya R, vodeći model (150.990 €).

Emeya je lansirana u Kini 18. siječnja i stići će kupcima iz Ujedinjenog Kraljevstva i Europe u trećem tromjesečju 2024.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo