NOVA POSTAVA

Lotus potrvrdio kraj proizvodnje za Elise, Evora i Exige, stižu novi modeli

Potvrđena je nova serija sportskih automobila, čija proizvodnja prototipa Lotusa Type 131 započinje ove godine u proizvodnom pogonu u Norfolku…

Novo proizvodno ulaganje dio je Lotusove strategije Vision80, koja će također rezultirati seljenjem na novu lokaciju (u Norwich), zbog povećanja obujma i kapaciteta proizvodnje.

Nova investiciju veća od 100 milijuna funti od strane Lotusa, znači i otvaranje novih 250 radnih mjesta. Sve je to ujedno provođenje plana, kada su dioničari Geely i Etika preuzeli vlasništvo nad tvrtkom.

Nova generacija modela potvrđena je i kroz najavnu sliku. Lotus je tako objavio sliku koja nagovještava novu generaciju proizvoda, koji će slijediti Elise, Exige i Evoru, a koji su zakoračili u posljednju godinu proizvodnje (aktualna 2021.)

Lotus Elise predstavljen je 1995. godine, revolucionirni sportski automobil svojom pionirskom uporabom aluminija, visokotehnoloških kompozita, rezultirali su modelom koji i danas fascinira svojim proporcijama.

Koristeći tehnologiju korištenu na Eliseu, Exige se pojavio 2000. godine i brzo je postao oličenje “trkaćeg automobila dostupnog za obične prometnice”. Exige je pokazao rijetku sposobnost da vozaču pruži pristupačno iskustvo na cesti, a pritom je uspio brzo osvojiti najzahtjevnije staze na svijetu, uz sigurnost i progresivnost koje se očekuju od Lotusa.

Zadnji iz ere “budućih umirovljenika”- Evora, predstavljena je 2008., vratila je Lotus u sektor super-sportskih automobila kao nagrađivani i svestrani cestovni automobil koji je vozačima bio usmjereniji od svojih kolega. U motosportu je i Evora bila uspješna, osvajajući državna GT prvenstva širom svijeta i osvajajući postolje u Le Mansu.

Budući automobili Lotus i dalje će biti usmjereni samo i isključivo prema vozaču. Dakle, marka će i u novoj eri očuvati svoj DNK…

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin