MLADI NIZOZEMAC ILI ISKUSNI BRITANAC?

Max Verstappen ili Lewis Hamilton, utrka života u Abu Dhabiju, pobijednik uzima sve

Danas u 14:00 sati kreće Formula 1 ludilo, nešto što se dugo nije vidjelo…

Ljubitelji Formule 1 konačno su došli na svoje. Na Velikoj nagradi Abu Dhabija danas ćemo saznati ime novog prvaka Formule 1, a o tome će odlučiti bolji plasman dvojice uvjerljivo najboljih vozača ove sezone. Hoće li to biti Lewis po osmi ili Max s 24 godine prvi put?

Šanse u tom pogledu ipak veće ima Max Verstappen, koji je na subotnjim kvalifikcaijam odvezao gotovo perfektna krug (1:22.109). To mu je osiguralo ujedno i 10 ovosezonski “pole position”. U zadnjoj utrci ove sezone ova dva vozača ulaze bodovno poravnati (369,5) i jasno, tko god završi bolje plasiran, postaje svjetski prvak. U slučaju da obojica odustanu ili završe u zoni koja ne nosi ni jedan bod, prvak će postati Verstappen i to prvi put zbog više pobjeda (9-8). Hamilton juri rekordni osmi naslov najboljeg na svijetu, za sada je izjednačen s Michaelom Schumacherom.

Epski dvoboj i sportsko usijanje atmosfere podsjetilo je na davnu 1974. Samo su tada glavni akteri bili Emerson Fittipaldi Clay Regazzoni. Uspješni je na koncu bio Brazilac, koji je osvojio svoj drugi i posljednji naslov.

Foto: Daimler