NADREALNE PERFORMANSE

McLaren Speedtail dosegnuo 403 km/h i konačno svrgnuo s trona F1

Završena su testiranja maksimalne brzine u Svemirskom centru J.F.K. u Floridi, a prvi će primjerak od ukupno 106 modela Speedtail uskoro sići sa proizvodnih traka u Velikoj Britaniji…

Dinamički razvojni program za najbrži i tehnički najnapredniji McLaren ikad upravo je završio uz pomoć Kennyja Bracka, iskusnog vozača McLarena. Za volanom ovaj je vozač nekoliko puta u novom Speedtail-u uspio doći do maksimalne brzine od 403 km/h u svemirskom centru Kennedy u američkoj saveznoj državi Florida.

Konačnim testovima visoke brzine u revolucionarnom i opsežnom inženjerskom postupku validacije Hypercar vidljivo je da prototip Speedtail ‘XP2’ dostignuo svoju maksimalnu brzinu više od 30 puta na uzletištu na probnom terenu Johnny Bohmer. Vježbom je zaključen program testiranja maksimalne brzine izveden na više ispitnih postrojenja širom svijeta, uključujući Idiadu u Španjolskoj te Papenburg u Njemačkoj.

Hibridni pogonski sustav u Speedtail-u ispucava najveću snagu i okretni moment bilo kojeg McLaren cestovnog automobila do sada, što na asfaltu znači 1070 KS  i 1150Nm okretnog momenta. Ravno, linearno ubrzanje i maksimalna brzina automobila postavili su nova mjerila za McLaren, dok je ubrzanje od 0 do 300 km/h + postignuto u manje od 13 sekundi u najmanju ruku fascinantno. Speedtail je na ovom testiranju dostigao maksimalnu brzinu 403 km/h.

Prozivodnja prvog od ukupno 106 Speedtailova koji će se ručno izrađivati po narudžbi kupca upravo je započela u McLaren proizvodnom centru u Wokingu u Velikoj Britaniji, a isporuke su predviđene u veljači iduće godine.

 

 

 

 

Autor

Preporučeni sadržaj