ULTIMATIVNI SPORTAŠ

Mercedes‑AMG GT Coupé druge generacije, s 2+2 sjedala, novi je Top Gun iz Affalterbacha

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes‑AMG GT Coupé druge generacije, s 2+2 sjedala, novi je Top Gun iz Affalterbacha

Mercedes-AMG GT Coupe kombinira visokodinamične karakteristike vožnje s povećanom prikladnošću za svakodnevnu uporabu. Komponente visoke tehnologije kao što je ovjes AMG Active Ride Control s aktivnom stabilizacijom kotrljanja, upravljanje stražnjom osovinom kao standard i aktivna aerodinamika izoštravaju profil vožnje.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-AMG GT Coupe, sportski coupé također donosi svoju snagu na cestu s potpuno varijabilnim AMG Performance 4MATIC+ pogonom na sve kotače po prvi put. U kombinaciji s AMG 4,0-litrenim V8 biturbo motorom, rezultira iskustvom vožnje na najvišoj razini. Ekskluzivna AMG arhitektura sportskog automobila s razrađenom kompozitnom aluminijskom strukturom karoserije omogućuje njegovu konfiguraciju kao 2+2‑sjedala. Za sportski automobil u ovoj klasi to znači da putnici imaju vrlo dobar osjećaj za prostor i dovoljno prostora za svoju prtljagu. Novi Mercedes-AMG GT Coupé, kao peta neovisna serija nakon SLS-a, prve generacije GT-a s dvoja vrata, GT Coupéa s 4 vrata i SL-a, ponovno pokazuje visoku razinu tehnološke kompetencije razvoja Affalterbacha. tim.

“Novi AMG GT Coupé kombinira visokodinamične karakteristike vožnje i prepoznatljiv sportski duh s visokom razinom svakodnevne udobnosti. Naš novi GT je vrhunski proizvod u našem raznolikom portfelju i stoga nije samo najmlađi oblikovatelj AMG-ove marke, već i jasna predanost sportskom automobilu proizvedenom u Affalterbachu. S novim konceptom dimenzija i opcijskim sjedalima 2+2, izravno odgovaramo na želje naših kupaca.” govori Michael Schiebe, predsjednik Uprave Mercedes‑AMG i voditelj poslovnih jedinica Mercedes‑Benz G‑klasa i Mercedes‑Maybach.

Foto: Mercedes-Benz

Lansiranje na tržište dogodit će se kao AMG GT 63 4MATIC+ Coupé sa snagom od 430 kW (585 KS) i kao AMG GT 55 4MATIC+ Coupé  s izlaznom snagom od 350 kW (476 KS). Koncept proširenih dimenzija s opcijskim sjedalima 2+2 ponudio je dizajnerima potpuno nove mogućnosti dizajna za vanjski izgled.

Dugi međuosni razmak, kratki prevjesi i strmo nagnuto vjetrobransko staklo čine novi AMG GT Coupé kompaktnim i snažnim. Kotači od lake legure, koji su gotovo u ravnini s karoserijom, naglašavaju snagu i dinamiku. Aktivni stražnji spojler neprimjetno je integriran u velika vrata prtljažnika.

Foto: Mercedes-Benz

Duboka i široka rešetka hladnjaka specifična za AMG stvara dominantnu prisutnost. Prepoznatljiva prednja svjetla nove generacije Mercedes-Benz modela ističu njegov nepogrešivi karakter. Dnevna svjetla s karakterističnim svjetlosnim pečatom od tri “svjetleće točke” dodaju dodatnu vrijednost prepoznatljivosti. Precizna grafika u zatamnjenoj unutrašnjosti prednjih svjetala s brušenim površinama naglašava dizajn performansi. Donji dovod zraka daje prednjem dijelu dodatnu optičku širinu. Sportski prednji dio zaokružen je snažnim snažnim kupolama na poklopcu motora.

Tamna LED stražnja svjetla čine savršenu simbiozu s prednjim svjetlima zahvaljujući trodimenzionalnom svjetlosnom pečatu “svjetleće točke”. Imaju funkciju indikatora svjetala i animaciju prilikom otključavanja i zaključavanja vozila. Izražajni stražnji difuzor s formalno integriranim dvostrukim završetkom ispušne cijevi zaokružuje dinamičan dizajn straga.

Foto: Mercedes-Benz

Dizajn interijera novog AMG GT Coupéa koristi AMG-ove gene sportskih automobila visokih performansi, koji su vješto prevedeni u digitalni svijet i dosljedno dalje razvijani. Materijali, izrada i “posvećenost detaljima” naglašavaju težnju vozila za luksuzom u unutrašnjosti. Dizajn kokpita, sve do središnjeg zaslona na središnjoj konzoli, usmjeren je na vozača i impresionira skladnim ukupnim izgledom. Potpuno digitalna ploča s instrumentima integrirana je u trodimenzionalni vizir.

U doplati su spomenuta sjedala u opciji 2+2, koja donose više mogućnosti. Stražnja sjedala povećavaju funkcionalnost za svakodnevnu upotrebu i prikladna su za osobe visine do 150 cm. Velika treća vrata Easy Pack            uključuju funkciju Handsfree Access te olakšavaju utovar i istovar. Ako je potrebno, prtljažnik se može proširiti pomoću djeljivih preklopnih naslona stražnjih sjedala.

MBUX infotainment sustav je intuitivan te nudi opsežan sadržaj specifičan za AMG u pet stilova prikaza. Ekskluzivne stavke izbornika kao što su “AMG Performance” ili “AMG TRACK PACE” naglašavaju sportski karakter.

U izborniku AMG Performance, vozač može vidjeti širok raspon podataka dodirom prsta na različite ikone: od snage, okretnog momenta ili bočnog ubrzanja do raspodjele snage pogona na sve kotače ili trenutnog stanja vozila s gumama tlaka i temperature fluida. Također se mogu prikazati kutovi kotača na prednjoj i stražnjoj osovini ili tlak ulja u sustavu aktivne stabilizacije kotrljanja.

Pomoću tipke na kontrolnoj traci ispod središnjeg zaslona vozač odabire različite funkcije kao što su glasnoća medija, sustavi pomoći, funkcije vozila ili odgovarajući način vožnje od “Comfort” do “RACE”.

Opcijski head-up zaslon prikazuje relevantne informacije i radnje u tri dimenzije u stvarnoj situaciji vožnje i okruženju. Ovdje također možete birati između nekoliko stilskih varijanti. Ovisno o opremi ili osobnom ukusu, ambijentalno svjetlo uokviruje ekskluzivnu unutrašnjost u 64 različite boje. “Suptilan” stil prikaza povezan je s ambijentalnim svjetlom. Postoji ukupno sedam pozadinskih boja koje možete izabrati, od kojih je svaka dodijeljena jednoj od 64 boje. To uključuje dvije ekskluzivne AMG boje pozadine.

Prilikom lansiranja na tržište, novi AMG GT Coupé bit će lansiran s dvije razine performansi AMG 4,0‑litrenog V8 biturbo motora. Motori se u cijelosti ručno sklapaju na lokaciji tvrtke u Affalterbachu prema načelu “Jedan čovjek, jedan motor”. U vrhunskom modelu GT 63 4MATIC+,  ubrzanje od 0 do 100 km/h traje samo 3,2 sekunde, a najveća brzina je 315 km/h. U GT 55 4MATIC+, V8 jedinica razvija snagu od 350 kW (476 KS) i najveći okretni moment od 700 Nm. Sprint od nule do 100 km/h traje 3,9 sekundi, a najveća brzina je 295 km/h.

Mjenjač AMG SPEEDSHIFT MCT 9G kombinira emocionalno iskustvo mijenjanja stupnjeva prijenosa s iznimno kratkim vremenima prijenosa i posebno je prilagođen zahtjevima novog AMG GT Coupéa. Spojka za mokro pokretanje zamjenjuje pretvarač zakretnog momenta. Smanjuje težinu i, zahvaljujući nižoj inerciji mase, optimizira odgovor na naredbe s papučice gasa, posebno pri sprintu i promjeni opterećenja.

Novi Mercedes-AMG GT Coupe s prvim isporukama kreće već tijekom jeseni…

Autor

Preporučeni sadržaj