JOŠ JEDAN ADUT ZA UTRKE

Mercedes-AMG GT2 rezerviran je samo za utrke, sportaš od 702 KS!

-

Mercedes-AMG nastavlja širiti svoj program ‘Customer Racing’ vozila, u sezoni 2023. model GT2 nadopunit će flotu uspješnih automobila GT3 i GT4 iz Affalterbacha.

Novi Mercedes-AMG GT2 najsnažniji je homologirani trkaći automobil u u dvanaestogodišnjoj povijesti sportskog programa za kupce. GT2 nudi uobičajenu iznimno visoku razinu sigurnosti AMG trkaćih automobila i dolazi s mnogo novih trkaćih tehnologija. Kao rezultat toga, verzija GT2 ističe se kao atraktivan cjelokupni paket posebno za ambiciozne vozače amatere. Predstavljanjem novog modela Mercedes-AMG naglašava svoju ambiciju da preuzme vodeću ulogu i u međunarodnom GT2 natjecanju.

S Mercedes-AMG GT2, brend koji zastupa performanse i sportske automobile iz Affalterbacha započinje novo poglavlje u sportu kupaca. Trkaći automobil premošćuje jaz između Mercedes-AMG GT3 i Mercedes-AMG GT4. Dok se s GT3 sve više utrkuju profesionalni vozači, a GT4 prvenstveno označava ulazak u svijet GT utrka, GT2 posebno cilja na skupinu gospodskih vozača. Za njih je, s GT2 propisima uvedenim 2020., Stéphane Ratel Organisation (SRO) stvorio atraktivnu platformu sa sve više i više međunarodnih utrka.

Foto: Mercedes-Benz

Izvanredna značajka novog Mercedes-AMG GT2 je njegova maksimalna razina performansi: sa 520 kW (707 KS), novi član Customer Racing obitelji rangiran je iznad razine GT3, i u pogledu konjskih snaga i u najvećoj brzini. Izvor te snage je AMG 4,0-litarski V8 biturbo motor s ravnom radilicom. Snaga se prenosi pomoću sekvencijalnog trkaćeg mjenjača sa šest stupnjeva prijenosa s modificiranim prijenosnim omjerima. Kao i u svim GT modelima, mjenjač je postavljen na stražnju osovinu i povezan je s motorom pomoću karbonske cijevi za okretni moment. Ovjes uključuje sveobuhvatno podesive motosportske amortizere i podesive stabilizatore.

Foto: Mercedes-Benz

Vanjski izgled Mercedes-AMG GT2 govori istim izražajnim dizajnerskim jezikom kao i ostali Customer Racing automobili iz Affalterbacha: od širokog prednjeg dijela s velikim otvorima za usis zraka pa sve do mišićavog stražnjeg kraja, svaki detalj je usmjeren na performanse. Poklopac motora od karbona uključuje veliki otvor za odvod zraka, a takozvani otvori koji također utječu na aerodinamičke performanse integrirani su u karbonska krila na prednjoj osovini.

Foto: Mercedes-Benz

 

Autor