za kolekcionare

Mercedes-AMG PureSpeed, koncept iz serije ‘Mythos’ za 250 sretnika!

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-AMG je danas na prilično dojmljiv način otkrio prvi automobil u svojoj ultra-limitiranoj, skupoj seriji “Mythos”, nazvanoj PureSpeed. To je otvoreni roadster s dva sjedala koji je inspiriran legendarnim starinskim trkaćim automobilima marke i duhom Formule 1.

Iako predstavnici Mercedes-AMG odjela to ne govore, PureSpeed se vrlo jasno temelji na modelu SL, koristeći prednja i stražnja svjetla tog automobila. Prednji branik gubi tradicionalnu Mercedesovu rešetku radi aerodinamičnog izgleda, dok donja rešetka ima bijelo obojen AMG logo. Dojmljiv automobil, u dojmljivom ambijentu suncem okupanom Monacu. Za ovu priliku pojavio se i sam Lewis Hamilton…

Foto: Mercedes-Benz

Vjetrobran je nestao, zamijenjen je strukturom s aureolom kakvu jedino možemo povezati s bolidima Formule 1. Stražnji dio iza sjedala inspirirani su modelom 300 SLR koji su Stirling Moss i Denis Jenkinson koristili za pobjedu na Mille Miglia 1955., vozeči Mercedes. Boja, koja prelazi iz Le Mans crvene u grafitno sivu, nadahnuta je Mercedesom koji je pobijedio na Targa Florio 1924. godine.

Foto: Mercedes-Benz

Ostali dijelovi automobila koristili su iskustva iz hiperautomobila Mercedes-AMG One. Na donjem dijelu PureSpeeda nalaze se aeronastavci od karbonskih vlakana za poboljšanje aerodinamike. Karbonski poklopci kotača također su tu za aero učinkovitost, optimiziraju protok zraka oko kotača i poboljšavaju hlađenje kočnica.

“Koncept Mercedes-AMG PureSpeed nudi uvid u ono što je vjerojatno najizravniji način da iskusite performanse i užitak u vožnji,” kaže predsjednik AMG odjela Michael Schiebe. “Kao koncept našeg prvog Mythos vozila, utjelovljuje najvišu razinu ekskluzivnosti.”

Mercedes nije detaljno opisao pogonski sklop PureSpeeda u svojoj najavi, iako će vjerojatno posuditi twin-turbo 4,0-litreni V8 od SL63, bilo u osnovnom obliku od 585 konjskih snaga ili u E Performance obliku od 816 KS.

Kupnja i cijena ovog modela? Teško izvediva, a iznos nije poznat. Mercedes-AMG limitira proizvodnju na samo 250 jedinica, a oni će biti dostupni samo “najposvećenijim Mercedes‑Benz entuzijastima i kolekcionarima”, prema marki.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo