C KLASA U OSNOVNOM IZDANJU

Mercedes-Benz C klasa (W206) u najosnovnijem paketu opreme, izgleda li interijer jednako atraktivno?

Mercedes-Benz C klase (W206) stigao je na njemački konfigurator. Kako izgleda interijer u osnovnom paketu opreme?

Otkako je Mercedes-Benz prije nešto više od mjesec dana predstavio novu C-klasu, željno smo iščekivali da stigne na konfigurator u Njemačkoj kako bismo vidjeli početnu opremu s manjim središnjim zaslonom. Naravno, sve press fotografije automobile pokazuju u najboljem svjetlu, s najboljim paketima opreme, pa je zanimljivo pogledati dijametralnu suportnost; osnovnu opremu.

W206 je napokon ubačen u internetski konfigurator Mercedes-Benz Deutschland, pa smo stoga odabrali bazni paket opreme i motorizaciju (C200 – 1.5 turbobenzinac i elektromotor sa 204 KS).Očekivano, unutrašnjost ne odiše onim prestižnim osjećajem kao u najskupljem paketu opreme, no jednu značajku itekako cijenimo – odvojene kontrole klima-uređaja. Razlog tomu je ‘manji’ MBUX zaslon koji umjesto 11,9 inča broji 9,5 inča.

I ekran ispred vozača je manji te broji 10,25 inča (podsjećamo, toliko je najviše dostupno trenutno u aktualnoj A klasi). Doduše, crni okvir podsjeća na to da uz doplatu stiže veći, 12,3 inčni ekran koji još detaljnije prikazuje podatke koje su relevantni vozaču. No, i ovaj osnovni je već dovoljno atraktivan. Ambijentalnog osvjetljenja u baznoj opremi nema, a vozač i putnici će se morati zadovoljiti sa komfornim sjedalima presvučenima u tkaninu…

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin