PRODAJA IDE

Mercedes-Benz devet godina za redom ostao broj jedan među luksuznim automobilima!

Protekla je godina bila ujedno i deveta uzastopna rekordna godina za Mercedes-Benz, s rastom od 1,3% na ukupno 2.339.562 isporučenih jedinica širom svijeta. Istovremeno, Mercedes-Benz je četvrtu godinu zaredom zadržao vodeću poziciju među luksuznim automobilima…

Na sva tri glavna tržišta – Kini, Njemačkoj i SAD-u Mercedes-Benz nadmašio je visoke prodajne rezultate u prethodnoj godini. Kina, najveće tržište, ostala je glavni pokretač rasta, s prodajom od 693.443 jedinice predstavljala je povećanje od 6,2% i novu rekordnu godinu. Prošlogodišnja ofenziva modela s ukupno više od deset novih ili osvježenih modela dovela je do značajnog porasta prodaje u jedinicama, posebno u prodaji kompaktnih automobila i SUV-a te je pridonijela ukupnom rastu prodaje. Tome su pridonijeli modeli poput V klase, GLC, A klase i ostalih.

„Deveta uzastopna rekordna godina još jednom naglašava snažnu potražnju za Mercedes-Benz vozilima, čak i uslijed dalekosežnih promjena u području mobilnosti. Uz to, Mercedes-Benz i dalje ostaje broj jedan na luksuznom tržištu – što dokazuje koliko je naša marka vrijedna. 2019. bila je godina velikih izazova za automobilsku industriju. Sljedeće će se dvije godine naša industrija transformirati više nego ikad. U ovom izazovnom okruženju namjeravamo dodatno povećati prodaju svoje jedinice i postaviti smjer dugoročnoj konkurentnosti. Ulaganjem u nove tehnologije i profitabilnim rastom prodaje, Mercedes-Benz hrabro vodi prema svjetskom tržištu luksuza kao pioniru održivog luksuza, također u eri mobilnosti koja ne djeluje na CO2. ” smatra Ola Källenius, predsjednik Upravnog odbora Daimler AG-a i Mercedes-Benz-a AG.

U Njemačkoj, na svom domaćem tržištu, Mercedes-Benz je uspio nadmašiti cifru iz prethodne godine za više od 14.000 jedinica zbog rasta prodaje kompaktnih automobila i SUV-ova, isporučivši 318.353 vozila u cijeloj godini (+ 4,8%). To je bio najveći obujam prodaje u Njemačkoj u posljednjih deset godina. Pored Njemačke slijedi Velika Britanija i Francuska, pa zatim Italija i Španjolska. To su države s najvećim prodajnim tržištima u europskoj regiji. U 2019. Mercedes-Benz je postavio nove rekorde prodaje u zemljama među kojima su Švicarska, Poljska, Danska i Mađarska.

 

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo