CRVENA KRPA ZA TESLA MODEL S

Mercedes-Benz EQE (2022.): luksuz s dva elektromotora, 476 KS i dosegom 700 km

Mercedes-Benz EQE nastaje na potpuno električnoj platformi koncerna Daimler kao i veći Mercedes-Benz EQS

Veliki modeli automobilske industrije trče posljednji krug. U rujnu 2020. predstavljena je posljednja, sedma generacija Mercedes-Benza S-klase (W223), koja će na tržištu biti do 2027. godine. S obzirom na situaciju, to može biti godinu prije ili koju godinu kasnije, ali najslavnija automobilska serija u povijesti, koju često nazivaju i “Genscher”, nasljednika neće dobiti.

Sljedeći će model biti na struju, iz novog električnog programa, a kako će izgledati nasljednik, već je najavio Mercedes-Benz Vision EQS, koji će u proizvodnju stići već krajem godine. Šesta generacija Mercedes-Benz E-klase (W214) predviđena je za 2024., kao posljednja velika limuzina s klasičnim pogonom iz Stuttgarta.

No za proljeće 2022. predviđen je dolazak električne inačice Mercedes-Benz EQE, koja će se prodavati paralelno s E-klasom. Mercedes-Benz EQE nastaje na potpuno električnoj platformi koncerna Daimler kao i veći Mercedes-Benz EQS. Pokretat će se s dva elektromotora jedan za prednje, drugi za stražnje kotače, ukupne snage 350 kW (476 KS), za pogon na sve kotače.

Elektromotori će se napajati iz litij-ionskih baterija, smještenih u podnicu, kapaciteta 112 kWh te će doseg s jednim punjenjem biti 700 km. Mercedes-Benz EQE, coupe-limuzinske forme, trebao bi biti protuotrov za Tesla Model S…

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo