ELEKTRIČNI MOTORI U PUNOJ PRIPRAVNOSTI

Električna Mercedes-Benz G-klasa dobro se snalazi u drift vožnji na zaleđenom jezeru

Foto: Mercedes-Benz (Screenshot)

U ovom nešto duljem videu čelni čovjek njemačke marke priča o terenskim predispozicijama modela…

Mercedes-Benz obećava da je nadolazeći EQG—također poznat kao električna G-klasa—pravi terenski automobil. Malo je razloga za sumnju u tvrdnju s obzirom na to da izgleda poput standardnih izvedbi. Sa svakim kotačem koji dobiva vlastiti motor, električna inačica bi mogla biti još sposobnija, između ostalog sa sposobnošću okretanja poput tenka. Ti pojedinačni motori također su dobri za udobno bočno kretanje ako naiđete na zaleđeno jezero u Švedskoj.

U ovom novom videu iz Mercedes-Benza, izvršni direktor Ola Källenius otputovao je u svoju domovinu na procjenu električnog G, demonstrirajući mogućnosti G-klase u zimskom centru za testiranje koji je postavila tvrtka. Tamo se hvata u koštac sa slalomom i klizanjem, gdje se SUV čini staloženim, unatoč svom snijegu i ledu.

Källenius je objasnio kako pojedinačni motori mogu vektorirati EQG kako bi ga držali pod kontrolom kada se otkrije proklizavanje. Čak i kada se dovede do značajnog preupravljanja, stvari u kokpitu izgledaju mirno. Ostaje samo misterij jesu li sustavi stabilnosti prilagođeni ili čak onemogućeni za ovaj dio videa, ali veliki G nema problema s održavanjem dosta suprotnog položaja.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo