VELIKI PROJEKT, A POKRIVA SAMO 150.000 vozila

Mercedes-Benz se hvali još jednom tvornicom litija, ovaj će pogon osigurati 150.000 baterija godišnje

Foto: Mercedes-Benz

Kamen temeljac za tvornicu Guben upravo je položen, Nijemci slave još jednu prekretnicu prema održivoj proizvodnji litij-ionskih baterija u Europi 

S današnjom ceremonijom polaganja kamena temeljca njemačko-kanadskog startupa Rock Tech Lithium Inc. za tvornicu litija u Gubenu, Brandenburg, Mercedes-Benz slavi sljedeći korak prema lokalizaciji i većoj vertikalnoj integraciji u pogonskim tehnologijama u Europi. Partnerstvo s tvrtkom Rock Tech omogućit će proizvođaču automobila da opskrbi svoje partnere litij-ionskim baterijama visokokvalitetnim litij hidroksidom kako bi povećao svoju proizvodnju potpuno električnih vozila.

Nova tvornica predstavlja daljnju prekretnicu u strateškom partnerstvu između Mercedes-Benza i njemačko-kanadskog startupa. Dvije su tvrtke prošle godine potpisale ugovor o opskrbi partnera Mercedes-Benz baterija visokokvalitetnim litijevim hidroksidom rafiniranim u novoj tvornici Rock Tech koji pokriva količinu dovoljnu za oko 150.000 potpuno električnih vozila godišnje.

– Za Mercedes-Benz, pomak prema električnoj mobilnosti također znači promjenu u našim opskrbnim lancima. Tri su nam cilja ključna: održivost, sigurnost sirovina i lokalizacija nabave. Današnji kamen temeljac u Gubenu stoga je još jedna prekretnica za Mercedes-Benz prema održivoj proizvodnji najmodernijih baterija. Kada je riječ o našoj opskrbi litijem ovdje u Europi, Rock Tech će igrati ključnu ulogu za Mercedes-Benz u budućnosti, rekao je na proslavi Markus Schäfer, član upravnog odbora Mercedes-Benz Group AG, glavni tehnološki direktor, razvoj i nabava.

Zanimljivo, sve to za ‘samo’ 150.000 vozila…

Autor

Preporučeni sadržaj