IDE IH...

Mercedes-Benz i u 2021. ostvario rekordne prodajne brojke

Potražnja za vozilima Mercedes-Benz i dalje je nepromijenjena jer su vozila Mercedes-Maybach, Mercedes-AMG i G-Klase postigla nove prodajne rekorde 2021. godine, naglašavajući snagu svjetske najvrjednije marke luksuznih automobila…

Isporuke Mercedes-Benz plug-in hibridnih i električnih osobnih automobila dosegle su rekordnih 227.458 jedinica (+69,3%) od čega su 48.936 Mercedes-EQ električni osobni automobili (BEV) (+154,8%). Uključujući smart i Mercedes-Benz kombije, ukupna prodaja BEV-a porasla je iznad 99.000 jedinica. Otkako je EQS pušten u prodaju u kolovozu 2021., narudžbe za električni flagship dosegle su 16.370. Puštanje u maloprodaju na dva najveća tržišta – Sjedinjene Američke Države i Kina – započelo je u prosincu, dajući dodatni poticaj narudžbama kupaca.

Ukupno je Mercedes-Benz Cars isporučio 2,093,476 vozila (-5,0%) između siječnja i prosinca, jer je nedostatak poluvodiča odgodio opskrbu vozila unatoč velikoj potražnji za osobnim automobilima i kombijima u svim segmentima iu svim regijama. Kao rezultat toga, prodaja u četvrtom tromjesečju pala je za -24,7%.

Britta Seeger, članica upravnog odbora Daimler AG i Mercedes-Benz AG odgovorna za marketing i prodaju: „U jednoj izazovnoj godini, Maybach, AMG i G-Klasa vozila postavili su nove rekorde. Primanje narudžbi za EQS, EV s najdužim dometom na tržištu danas, vrlo je ohrabrujuće, a proizvodnja prvog potpuno električnog AMG-a započela je u prosincu, čime je započelo novo poglavlje našeg električnog vodećeg modela. Ova snažna globalna potražnja za svim našim markama daje Mercedes-Benzu vjetar u leđa za ubrzanje u novu električnu eru.”

Foto: Daimler