BILO JE PITANJE DANA

Mercedes-AMG GLA 45 S, povišena ekskluziva pršti od snage!

-

Mercedes-Benz odlučio je pokazati najmanji SUV pod AMG palicom prije njegovog zakazanog predstavljanja u Ženevi…

Po uzoru na Mercedes-Benz AMG A45 S, GLA također raspolaže sa novim, M139 2,0-litrenim turbobenzinskim motorom koji dolazi u dvije inačice snage, 380 i 421 KS. Serijski stiže sa 4MATIC+ pogonom na sva četiri kotača te AMG SPEEDSHIFT 8G DCT automatskim mjenjačem.

Do stotke stiže za kratke 4,3 sekunde, a maksimalna brzina elektronski je ograničena na 250 km/h. Što se ovjesa i upravljanja tiče, kotrljanje u zavojima je smanjeno u odnosu na obični model, a držanje na cesti poboljšano je zahvaljujući opcijskim AMG naplacima veličine od 19 do 21 cola.

U unutrašnjosti, na prvi pogled, ništa novo. Tu je već dobro poznato MBUX sučelje sa dva 10,25- inčna ekrana, a kvaliteta materijala na visokoj je razini. Volan presvučen Alcantarom je moguće naručiti uz doplatu, a tu su i žuti uzorci na sjedalima te u interijeru; posebnost Edition 1 paketa.

Uz doplatu, AMG stručnjaci nude i paket sa 6 programa vožnje koji, po preferenci vozača, mijenjaju odziv na gas, tvrdoću volana, zvuk auspuha te dodatno doprinose doživljaju u vožnji.

Prvi modeli kupcima će doći u jesen ove godine, a za ostale detalje valja pričekati premijeru u Ženevi.

Autor