DESETLJEĆA USPJEHA

Mercedes-Benz proslavio 70 godina proizvodnje u Argentini

Tijekom sedam desetljeća Mercedes-Benz je u Argentini proizvodio različite modele automobila, kombija, autobusa, kamiona…

Danas je tvornica Mercedes-Benz u Buenos Airesu jedina u svijetu koja proizvodi kombije, kamione i autobuse na istom mjestu. Dok se kamioni (Accelo i Atego) i šasije autobusa proizvode za domaće tržište, kombi Sprinter uglavnom je orijentiran na izvozno tržište.

Jedna od prvih fotki uopće iz tvornice u Argentini… (foto: Daimler)

Mercedes-Benz slavi 70 godina od početka proizvodnje u Argentini, s velikim ponosom zato što je bio prva tvornica ove tvrtke izvan Njemačke. Biti prva produktivna podružnica, značilo je početni korak u svjetskoj industrijskoj ekspanziji marke sa zvijezdom. Danas su vozila proizvedena u Argentini tržišni lideri u svojim segmentima u matičnoj zemlji.

Ove godine Mercedes-Benz Vans također slavi 25 godina od početka proizvodnje kombija Sprinter u Argentini. Trenutno se u industrijskom centru Juan Manuel Fangio proizvodi treća generacija kombija Sprinter – koji je stvorio vlastitu kategoriju u automobilskoj industriji i postigao vodeću poziciju na argentinskom tržištu. Lansirana 2019., posljednja generacija velikog kombija ističe se visokom svestranošću i prilagodljivošću potrebama kupaca. Više opreme, nova dimenzija sigurnosti i obnovljeni dizajn interijera i eksterijera samo su neki od njegovih vrhunaca.

Vrsni proizvodni pogon i ekipa koja stoji iza cijele priče sigurno će proslaviti još mnogo rođendana…

Foto: Daimler

Autor