GLAVOBOLJA OD RAČUNA

Mercedes-Benz SLR McLaren stigao na servis, od računa će vas zaboljeti glava

Ovaj je SLR McLaren bio u vlasništvu Paris Hilton…

Kao i kod većine superautomobila iz 2000-ih, deprecijacija je prilično pogodila Mercedes-Benz SLR McLaren. Paris Hilton platila je finu svotu od 463.000 američkih dolara za svoj sjajni novi SLR prije 15 godina (2006.), a isti je automobil nedavno kupljen na internetskoj aukciji za “samo” 180.000 američkih dolara.

U praksi, to znači da je SLR svake godine izgubio oko 18.000 dolara u svojoj vrijednosti. Naravno, troškovi održavanja nisu ‘luk i voda’, pogotovo kad je riječ o ovakvom automobilu. Trenutni vlasnik naučio je to na teži način, pa je prilikom standardnog servisa zamjene ulja zapaženo još mnoštvo sitnica koje je trebalo odraditi kako bi automobil bio u dobrom stanju.

Preko 10.000 dolara je potrošeno na sustav upravljanja, a jedna od boljki su amortizeri vrata koji koštaju 2500 dolara po komadu. Zatim, tu su i kočnice, a onda i sitnice kao što su metlice brisača i slično. Sve je to vlasnika koštalo priličnih 34.565 dolara, a zanimljivo je kako za tu cifru u SAD-u možete kupiti novu Mercedes-Benz A klasu…

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin